Aangereden door een fietser

Aangereden door een fietser

Wordt u als voetganger aangereden door een fietser? Als de fietser het ongeluk heeft veroorzaakt, kunt u hem of haar volledig aansprakelijk stellen. U kunt als fietser uiteraard ook een aanrijding met een fietser krijgen. In dit geval gelden de normale verkeersregels en is de veroorzaker van de schade verplicht de schade aan de andere fietser te vergoeden.

Fietser niet verplicht verzekerd

Het lastige van een aanrijding met een fietser is dat er geen verplichte verzekering voor fietsers bestaat, zoals bij motorrijtuigen. Veroorzaakt een fietser een ongeval, dan zal deze een beroep moeten doen op de particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Is de fietser onverzekerd? Dan moet hij of zij de schade uit eigen zak betalen. Wij kunnen u kosteloos helpen alle extra kosten en misgelopen inkomsten als gevolg van het ongeval te verhalen.

In 4 stappen uw schadevergoeding

1. Meld uw letselschade

1. Meld uw letselschade

Dit kan telefonisch of online! Kies de manier die u prettig vindt. Uw melding is altijd vrijblijvend!

2. Onderzoek naar de toedracht

2. Onderzoek naar de toedracht

Wij checken op basis van de beschikbare informatie wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze check is uiteraard gratis!

3. Aansprakelijk stellen

3. Aansprakelijk stellen

Schatten wij in dat uw schade verhaalbaar is? Dan stellen wij de andere partij aansprakelijk. Ook onze behandeling kost u niets!

4. Ontvang uw vergoeding

4. Ontvang uw vergoeding

Samen met u brengen wij de gevolgen van het ongeval in kaart. Vervolgens claimen wij namens u een passende letselschadevergoeding.

 
Meld uw letselschade gratis!

Meld uw letselschade gratis!

Wij helpen u graag en reageren snel! In bijna alle gevallen is een schadevergoeding mogelijk.