Aangereden door een auto

Aangereden door een auto

Bent u aangereden door een auto en gewond geraakt?

Als u wordt aangereden door een auto, bepaalt de verkeerssituatie de aansprakelijkheid en letselschadevergoeding. 

Als bestuurder van motorvoertuig

Heeft u als bestuurder van een motorvoertuig een aanrijding met een auto? Als de andere partij een verkeersovertreding heeft begaan, dan is deze aansprakelijk en heeft u recht op een schadevergoeding. Heeft u zelf ook een fout gemaakt? Dan zijn er soms mogelijkheden om een vergoeding voor (letsel-) schade te ontvangen. Een passagier (niet zijnde de bestuurder) heeft bijvoorbeeld altijd recht op een schadevergoeding als er sprake is van schade of letsel. Het is daarbij niet van belang welke bestuurder er schuld draagt aan het ongeval.

Als voetganger of fietser

Als zwakke verkeersdeelnemer bent u extra beschermd vanwege uw kwetsbaarheid in het verkeer. Wanneer u als u als fietser of voetganger wordt aangereden door een auto, heeft u altijd recht op minstens 50% schadevergoeding. Ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt. Afhankelijk van schuld kan de automobilist zelfs aansprakelijk gesteld worden voor volledige letselschade. Dat geldt niet alleen voor de materiƫle schade, zoals een kapotte fiets of kapotte kleding, maar zeker ook voor de lichamelijke klachten die u als fietser oploopt door het ongeval.

In 4 stappen uw schadevergoeding

1. Meld uw letselschade

1. Meld uw letselschade

Dit kan telefonisch of online! Kies de manier die u prettig vindt. Uw melding is altijd vrijblijvend!

2. Onderzoek naar de toedracht

2. Onderzoek naar de toedracht

Wij checken op basis van de beschikbare informatie wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze check is uiteraard gratis!

3. Aansprakelijk stellen

3. Aansprakelijk stellen

Schatten wij in dat uw schade verhaalbaar is? Dan stellen wij de andere partij aansprakelijk. Ook onze behandeling kost u niets!

4. Ontvang uw vergoeding

4. Ontvang uw vergoeding

Samen met u brengen wij de gevolgen van het ongeval in kaart. Vervolgens claimen wij namens u een passende letselschadevergoeding.

 

Letselschade? Wij helpen u kosteloos!


Meld direct uw letselschade