Blog

Blog

De laatste blogs

Wat speelt er in het nieuws omtrent letselschade? Lees het in onze blog!

 

Ongeluk op de elektrische fiets voorkomen: 5 tips

Helaas gaat de toenemende populariteit van elektrische fietsen samen met een hoger aantal ongelukken met ernstiger letsel. Zo is de kans op een ongeluk op de elektrische fiets drie keer zo groot dan op een gewone fiets. Wilt u een ongeluk op de elektrische fiets met letselschade voorkomen? Wij geven u tips!

Whiplash na ongeval: de symptomen en schadevergoeding - 22-01-2020

Helaas raken tussen de 15.000 en 20.000 mensen in Nederland op jaarbasis betrokken bij een whiplash ongeval. Wat een whiplash precies is en wat de symptomen zijn? En hoe u schadevergoeding kan laten verhalen? Lees verder!

De voor- en nadelen van een leasefiets - 15-01-2020

De nieuwe leaseregeling maakt het éxtra voordelig om een nieuwe elektrische fiets te rijden. Maar zitten er ook nadelen aan zo'n elektrische leasefiets? En gelden op een elektrische fiets dezelfde regels als op een 'normale' fiets?

Boete fietsen zonder licht 2020: de bedragen! - 01-01-2020

Wat kost een boete voor fietsen zonder licht in 2020? En wat als je wordt aangereden, heb je dan recht op een schadevergoeding? Lees verder!  

Regels fietsverlichting 2020: dit moet je weten! - 01-01-2020

Zet je lichten aan in het donker als je gaat fietsen. De ‘Val Op campagne’ is volop bezig! Maar wat zijn nou écht de ‘fietsverlichting regels’ in 2020? 

Oud en nieuw 2020: 3 risico's op letselschade door een ander! - 24-12-2019

Oud en nieuw staat weer voor de deur en het is tijd om knallend het nieuwe jaar in te gaan. Supergezellig, maar oud en nieuw brengt helaas ook risico’s met zich mee. Zo kunt u bijvoorbeeld letselschade oplopen door de schuld van iemand anders. Hoe te voorkomen en wat als het gebeurt? Dat leggen wij u uit!

Kind op fiets aangereden door auto? 100% recht op schadevergoeding! - 16-9-2019

Er vallen ruim 2 keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren na de zomervakantie, dan in het rest van het jaar! Vanaf welke leeftijd is het veilig voor kinderen om alleen naar school te fietsen? En welke rechten hebben kinderen bij een aanrijding? 

Fietsongeluk door een auto? 5x belangrijk om te weten! - 20-8-2019

Stel: u zit op de fiets en u wordt aangereden door een auto. Wat zijn dan uw rechten en wat is belangrijk om te doen?  We belichten 5 zaken die belangrijk zijn om te weten. 

Fietsongeluk: recente cijfers en recht op schadevergoeding! - 18-7-2019

In Nederland wordt veel gefietst! En er zijn plannen om dat alleen nog maar meer te stimuleren vanuit de overheid, zo maakte de Fietsbond bekend (juni, 2019). Dat is mooi, alleen zijn fietsers zeer kwetsbaar in het verkeer. Als er iets gebeurt, dan zijn er snel gewonden of erger. Hieronder duiken we in een paar fietsongevallencijfers. Ook laten we u zien dat u vrijwel altijd recht heeft op een schadevergoeding bij een fietsongeluk.

Zzp'ers fel tegen verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering - 11-6-2019

Er is veel commotie over het principeakkoord over pensioenen. Zzp’ers moeten zich straks verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid (aov). Maar zij zijn hier fel op tegen. Waarom? En moet een zzp’er altijd voor de kosten opdraaien bij arbeidsongeschiktheid?