Kind op fiets aangereden door auto? 100% recht op schadevergoeding!

Kind op fiets aangereden door auto? 100% recht op schadevergoeding!

Gepubliceerd: 16 september 2019

Er vallen ruim 2 keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren na de zomervakantie dan in het rest van het jaar! Maar ook gedurende het jaar blijven jonge fietsers zeer kwetsbaar in het verkeer. Dat blijkt uit cijfers van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Wat als uw kind wordt aangereden op de fiets? Welke rechten gelden er dan? Wij leggen het uit.

Vooral onder 12-jarigen meer ernstige verkeersgewonden

Het aantal ernstige verkeersgewonden steeg vooral onder 12-jarigen: van 7,6% in augustus naar 17,2% in september (2018). Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Kinderen moeten weer wennen aan het drukke verkeer, of gaan voor het eerst naar de middelbare school (nieuwe route fietsen). Gaat uw kind binnenkort voor het eerst alleen naar school? Bekijk hier tips om uw kind alleen naar school te leren fietsen.

Kind op fiets aangereden door auto? Altijd recht op 100% vergoeding!

Omdat kinderen erg kwetsbaar zijn in het verkeer, hebben zij bij een aanrijding door een auto of andere motorvoertuigen nóg meer rechten dan ‘oudere’ fietsers. Hierin wordt wel een onderscheid gemaakt tussen kinderen van 13 jaar of jonger en kinderen van 14 jaar of ouder.

Kind 13 jaar of jonger

Dan heeft het kind 100% recht op een schadevergoeding, zelfs als het door eigen schuld is gebeurd. De kosten lopen hoog op, vaak tot in de duizenden euro’s. Denk aan ziekenhuiskosten, vertraging op school, kapotte fiets, psychische gevolgen, ambulance etc.

Kind 14 jaar of ouder

Als fietser van 14 jaar of ouder aangereden door auto? Ook dan recht op 100% schadevergoeding! Bij eigen schuld of evenveel schuld als de automobilist, dan heeft de fietser recht op minstens 50% schadevergoeding.

Aangereden door een auto? Letselschade gratis te verhalen!

Is uw kind aangereden door een auto? Wij kunnen de letselschade van het fietsongeluk gratis voor u verhalen op de automobilist. Zelfs als dit een tijdje terug is geweest. Het is dan ook niet eerlijk als u hiervoor zelf moet opdraaien. Meld uw letselschade online of vertel uw verhaal. In 99% van de gevallen kan uw schade ook daadwerkelijk verhaald worden!

Advies nodig? Wij helpen u graag!


Neem direct contact op