Schade verhalen op het Waarborgfonds

Schade verhalen op het Waarborgfonds

Bent u aangereden door een auto (of ander motorvoertuig) maar is deze doorgereden? Of was de bestuurder van het motorvoertuig niet verzekerd? Dan kunnen wij uw schade verhalen via het Waarborgfonds. Wat voor fonds is dit? En welke voorwaarden gelden er? Lees hoe het zit.

Voor wie is het Waarborgfonds?

Het Waarborgfonds is er voor iedereen die schade heeft opgelopen door een auto of een ander motorvoertuig en met deze schade niet terecht kan bij een verzekeraar. Hieronder 3 situaties waarbij er beroep gedaan kan worden op het Waarborgfonds. Lees hoe Letselhulpservice u hierbij kan helpen.

Schade door onbekende dader

Schade door onbekende dader

Aangereden door een onbekende dader? Dan moet u binnen 14 dagen na het ongeval eerst zelf proberen om de gegevens van de dader te achterhalen. Dit kunt u doen door de politie op de hoogte te stellen en een getuigenverklaring te regelen. Alleen als u dit heeft gedaan, kunnen wij mogelijk uw schadevergoeding claimen bij het Waarborgfonds.

Schade door bekende dader

Schade door bekende dader

Aangereden door een bekende dader? Dan kunnen wij gratis voor u een verzoek indienen bij het Waarborgfonds. Dit kan bijvoorbeeld als de auto of een ander motorvoertuig dat schuldig is aan het ongeval onverzekerd of gestolen is. Maar ook als de verzekeringsmaatschappij van de dader failliet is, kunnen wij eventueel uw schadevergoeding bij het Waarborgfonds voor u verhalen.

Schade opgelopen door gemoedsbezwaarde

Schade opgelopen door gemoedsbezwaarde

Aangereden door een gemoedsbezwaarde? Oftewel: iemand die om principiële redenen tegen elke vorm van verzekeren is? Dan stellen wij deze persoon voor u aansprakelijk en is de gemoedsbezwaarde verplicht om zelf de schade te vergoeden. Wordt de schade niet vergoed? Dan kunnen wij de schadevergoeding voor u bij het Waarborgfonds verhalen.

Voorwaarden schadevergoeding Waarborgfonds

Er zijn een aantal voorwaarden opgesteld om een schadevergoeding te kunnen claimen bij Stichting Waarborgfonds. Zo wordt de schade alleen vergoed als:

- De schade is opgelopen in Nederland.
- U schade heeft opgelopen door een motorvoertuig. Onder ‘motorvoertuig’ vallen ook gekoppelde aanhangwagens,
  afgevallen ladingen of losgeraakte onderdelen van een motorvoertuig.
- U letselschade heeft opgelopen en/of schade aan uw voertuig heeft (niet te claimen: autoschade door vandalisme).
- U direct na het ongeluk aangifte bij de politie heeft gedaan.
- U binnen 14 dagen de gegevens van de dader heeft geprobeerd te achterhalen.
- Er minimaal één getuigenverklaring is die aan het Waarborgfonds gegeven kan worden.

Als u niet voldoet aan alle bovenstaande voorwaarden, kunnen wij uw schade helaas niet voor u verhalen bij het Waarborgfonds.

Gratis hulp bij het verhalen van uw schade?

Gratis hulp bij het verhalen van uw schade?

Wij helpen u graag kosteloos bij het verhalen van uw schade bij het Waarborgfonds.

Welke kosten kan ik vergoed krijgen?

Als u letselschade heeft opgelopen en u voldoet aan de eerder besproken voorwaarden, dan kunnen wij uw schadevergoeding voor u verhalen bij het Waarborgfonds. Heeft u ook schade aan uw voertuig? Dan hanteert het Waarborgfonds een eigen risico van €250,-. Er geldt echter géén eigen risico als u bent aangereden door een onverzekerd of gestolen motorvoertuig. Ook als u wordt aangereden door een gemoedsbezwaarde hoeft u geen eigen risico te betalen voor de schade aan uw voertuig.

Voorbeeld schadevergoeding

Er kunnen veel kosten onder een mogelijke schadevergoeding vallen. Let wel: het verschilt per ongeval welke kosten u vergoed kunt krijgen, maar in de meeste gevallen is het meer dan u zou denken.

Schade aan auto of (brom)fiets

€ 1.000

Schade aan kleding

€ 150

Langere tijd niet kunnen werken

€ 3.000

Ambulancevervoer (eigen risico)

€ 385

Revalidatie; fysiotherapie

€ 700

Extra reiskosten

€ 200

Hulp huishoudelijke taken

€ 1.200

Smartengeld

€ 1.500

Totaal € 8.135

 

Letselschade door onbekende of onverzekerde dader? Meld uw schade!

Heeft u letselschade opgelopen door een motorvoertuig en is deze doorgereden of onverzekerd? Wij helpen u kosteloos bij het verhalen van uw schade bij het Waarborgfonds. Belangrijk: hiervoor moet u wel binnen 14 dagen de politie op de hoogte hebben gesteld en de gegevens van getuigen geprobeerd te hebben achterhalen. Alleen dan kunnen wij voor u aan de slag. Meld uw schade online of bel en wij nemen snel contact met u op!

Advies nodig? Wij helpen u graag!


Neem direct contact op