stethoscoop

Letselschadevergoeding berekenen

Heeft u te maken met letselschade en is iemand anders verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan is de aansprakelijke partij verplicht om u een letselschadevergoeding te betalen. Hoe wordt deze letselschadevergoeding berekend?

Gratis juridische hulp?

Meld uw letselschade

 

Berekenen letselschadevergoeding

Om te bepalen hoe hoog de vergoeding is die u kunt claimen op de tegenpartij, wordt gekeken naar 2 zaken: 

onderzoek

1. Uw letselschadedossier

Hierin zitten de stukken die u heeft aangeleverd bij uw letselschade specialist: denk aan facturen van medische behandelingen, een ingehouden eigen risico van uw zorgverzekering, extra gemaakte kosten of verlies van inkomsten. Het gaat om kosten die u kunt aantonen omdat ze op papier staan. 

rechter

2. Letselschade richtlijnen

Voor kosten die niet op papier staan, zijn letselschade richtlijnen opgericht. Dit zijn afspraken tussen verzekeraars en andere letselschade specialisten over de bedragen. Hierin is bijvoorbeeld vastgelegd hoe een vergoeding voor de verschuiving van huishoudelijke taken binnen uw gezin wordt berekend. Deze afspraken staan vast, zodat niet ieder letselschadedossier opnieuw een discussie oproept. 

Letselschade? Wij helpen u kosteloos

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij u door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Uw gegevens