Felyx-scooter voor Depot Rotterdam

Deelscooters Felyx en GO Sharing: hoe werkt het en wat te doen bij aanrijding?

Gepubliceerd op 04-12-2020
1989 keer gelezen

U ziet ze steeds vaker. Deelscooters! Denk aan een Felyx en een Go Sharing scooter. Misschien heeft u er al op gereden. Of misschien bent u er door eentje bijna van uw sokken gereden. Hoe werkt een deelscooter en wat moet u doen bij een aanrijding?

 

Hoe werkt een Felyx scooter?

 1. Download de app (tip: vraag een promotiecode van vrienden om de eerste minuten gratis te rijden).
 2. Scan uw rijbewijs.
 3. Koppel uw betaalgegevens.
 4. Vind een Felyx scooter in de app.
 5. Reserveer deze maximaal 15 minuten van te voren (gratis).
 6. Ga naar de scooter (u ziet precies op de kaart waar u heen moet gaan).
 7. Check de scooter op schades en meld dit eventueel in de app.
 8. Start de scooter en rijd waarheen u wilt.
 9. Parkeer uw Felyx scooter in het servicegebied en stop de scooter in de app.

 

Hoe werkt een Go Sharing scooter?

Een Go Sharing scooter werkt in principe hetzelfde als een Felyx. Het verschilt alleen per plaats waar je op een bepaalde e-scooter kan rijden. Zo heb je in Breda wel een Go Sharing scooter, maar zijn er geen Felyx scooters te verhuren. Ook liggen de tarieven van GO Sharing iets lager dan bij Felyx.

 

Risico op aanrijding groter

Wat bekend is, is dat veel mensen die een deelscooter rijden vaak nog nooit een scooter hebben gereden. Hierdoor is het risico op een aanrijding groter. Ook hoor je elektrische scooters niet aankomen. Dit kan ook voor extra gevaar in het verkeer zorgen.

 

Wat te doen bij aanrijding deelscooter?

 • Situatie 1: op een deelscooter aangereden. Als de andere weggebruiker schuld heeft aan het ongeval dan kunt u uw schade laten verhalen op diens verzekeraar. Heeft u ook lichamelijke klachten door het ongeval? Letselhulpservice helpt u in dat geval graag en kosteloos!
 • Situatie 2: u wordt aangereden door een deelscooter. Als u als voetganger of fietser bent aangereden, dan heeft u meer rechten dan iemand op een Felyx of een Go Sharing. U heeft dan vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. U kunt uw letselschade kosteloos laten verhalen door Letselhulpservice.

 

Aanrijding deelscooter? Laat gratis uw schade verhalen!

Bent u aangereden op een deelscooter óf door een deelscooter? Meld uw schade bij Letselhulpservice. Wij inventariseren samen met u de schade en verhalen het op de tegenpartij. Dit is geheel kosteloos.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij u door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Uw gegevens