Mooiste fietsroutes in Nederland

Mooiste fietsroutes in Nederland

Gepubliceerd op 18-03-2023
448 keer gelezen

 Fietsen is mentaal en fysiek goed voor u. Hoe fijn als u dat kunt doen, terwijl u de meest bijzondere plekken ontdekt? Een voordeel van een fietsvakantie ten opzichte van een normale vakantie is dat u actief blijft. Wij hebben de mooiste fietsroutes voor u uitgezocht.

 

Noordzeekustroute

Ga op avontuur in de prachtige Nederlandse duinen. En ontdek de schoonheid van de Nederlandse kust. Ga bijvoorbeeld naar Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Er leven hier veel soorten konijnen, vogels, vlinders, herten, reeën, maar ook wilde paarden. U kunt er misschien zelfs bizons zien!

Noordzeekustroute

Bron: fietsen123.nl

 

Rondje Texel

Fiets vanaf Texel door de oude Waddenpolder en Waalenburg. Voel de wind door uw haren en geniet van het uitzicht vanaf de Waddenfam. U wordt tijdens deze rit ondergedompeld in de natuur: vogels, bloemen en insecten zijn niet te missen. U krijgt onderweg advies van de boswachter over de mooiste plekken.

Rondje Texel

Bron: natuurmonumenten.nl

 

Koninklijke route

Een van de meest bijzondere fietsroutes van Nederland ligt ten noorden van Apeldoorn. Deze koninklijke route van 37 kilometer loopt door de koninklijke bossen bij Apeldoorn. Onderweg bezoekt u het prachtige Paleis Het Loo.

Koninklijke route

Bron: fietsen123.nl


Rondje Posbank

Het fietspad dat u door de Posbank voert, maakt deel uit van Nationaal Park Veluwezoom. Het fietspad loopt door prachtige bossen en heidevelden. Deze moerassen zijn het mooist in augustus en september. Mis de gezellige dorpjes Velp, Rheden, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren niet!

Rondje Posbank

Bron: nederlandfietsland.nl


Fiets door Woudenberg

Fiets door de bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Langs de vele boerderijen, kastelen en uitstrekte velden ontdek je geweldige natuur. Glooiende heuvels, elegante boerderijen, kronkelende paden, schilderachtige dorpjes, dichte bossen en prachtige duinen en heidevelden. Kortom doe een fietsroute door Woudenberg.

Woudenberg

Bron: opdeheugelrug.nl

 

Tip:

Laat uw fiets goed nakijken voor vertrek. U wilt natuurlijk niet langs de weg stil komen te staan. Heeft u een elektrische fiets? Kijk van te voren waar u de accu van uw fiets op kunt laden.