Mooiste fietsroutes in Nederland

Mooiste fietsroutes in Nederland

Gepubliceerd op 20-05-2024
524 keer gelezen

Fietsen is niet alleen gezond; het kan ook erg leuk zijn. Zeker als u met zonnig weer door een mooie omgeving fietst. Daarom hebben wij een aantal van de mooiste fietsroutes voor u uitgezocht.


Bollenstreek tulpenroutes - 37 km

In april en mei staan in Nederland de tulpen in bloei. Een mooi moment om de bollenstreek op de fiets te ontdekken! Deze 37-kilometer-lange fietstocht brengt je langs 4 kleurrijke tulpenroutes in Zuid-Holland. Het startpunt ligt in de buurt van Noordwijk en is bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Bollenstreek tulpenroute

Bron: komoot.nl
 

Noordzeekustroute - 26 km

Ga op avontuur in de prachtige Nederlandse duinen. En ontdek de schoonheid van de Nederlandse kust. Ga bijvoorbeeld naar Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Er leven hier veel soorten konijnen, vogels, vlinders, herten, reeën, maar ook wilde paarden. U kunt er misschien zelfs bizons zien!

Noordzeekustroute

Bron: fietsen123.nl

 

Rondje Texel - 31 km

Fiets vanaf Texel door de oude Waddenpolder en Waalenburg. Voel de wind door uw haren en geniet van het uitzicht vanaf de Waddendijk. U wordt tijdens deze rit ondergedompeld in de natuur: vogels, bloemen en insecten zijn niet te missen. U kunt onderweg de boswachter om tips vragen over de mooiste plekken.

Rondje Texel

Bron: natuurmonumenten.nl

 

Koninklijke route Paleis Het Loo - 42 km

Een van de meest bijzondere en groene fietsroutes van Nederland ligt in en om Apeldoorn. Deze koninklijke route van 42 kilometer loopt door de koninklijke bossen. Onderweg bezoekt u het prachtige Paleis Het Loo en de stad Apeldoorn, dat bekendstaat om zijn stadsparken.

Koninklijke route Paleis Het Loo

Bron: fietsen123.nl


Rondje Posbank - 55 km

Dit is een route voor sportievelingen. Het fietspad dat u door de heuvelachtige Posbank voert, maakt deel uit van Nationaal Park Veluwezoom. Het fietspad loopt door prachtige bossen en heidevelden. Deze route is het mooist in augustus en september. Mis de gezellige dorpjes Velp, Rheden, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren niet!

Rondje Posbank

Bron: nederlandfietsland.nl


Omgeving van Woudenberg - 36 km

Fiets door de bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Langs de vele boerderijen, kastelen en uitgestrekte velden ontdek je geweldige natuur. Glooiende heuvels, elegante boerderijen, kronkelende paden, schilderachtige dorpjes, dichte bossen en prachtige duinen en heidevelden. Kortom: deze fietsroute door Woudenberg is zeker de moeite waard.

Omgeving van Woudenberg

Bron: opdeheuvelrug.nl

 

Stap voorbereid op de fiets

Laat uw fiets goed nakijken voor vertrek. U wilt natuurlijk niet langs de weg stil komen te staan. Heeft u een elektrische fiets? Kijk van te voren waar u de accu van uw fiets op kunt laden.