bestuurder en passagier in auto

Als passagier aangereden en nu?

Bent u aangereden als wielrenner? Dan heeft u mogelijk letsel opgelopen. In veel gevallen heeft u recht op een schadevergoeding, ook bij eigen schuld. Hier kunnen wij u gratis bij helpen. Lees hier hoe het zit en welke kosten u kunt laten verhalen.

Letselschade door een ander?

Meld letselschade

Als passagier aangereden: 2 situaties

Auto met barst in ruit

Letselschade door een aanrijding

Als passagier letselschade opgelopen doordat u bent aangereden door een auto of een ander motorvoertuig (bijvoorbeeld vrachtwagen, brommer of motor)? U heeft vrijwel altijd recht op 100% schadevergoeding. Dit geldt ook als de bestuurder schuldig is aan het ongeluk. Zelfs als de auto niet verzekerd is.

Scooter aangereden

Letselschade door een eenzijdig ongeval

Als passagier letselschade opgelopen en waren hier geen andere partijen bij betrokken? Bijvoorbeeld wanneer de bestuurder tegen een vangrail is aangereden. Ook dan heeft u vrijwel altijd recht op 100% schadevergoeding. Deze kunnen wij gratis voor u verhalen bij de verzekeraar van degene waarmee u meereed.

Bij wie kan ik mijn schadevergoeding verhalen na een aanrijding?

Een discussie over de aansprakelijkheid kan een tijd duren, waardoor een schadevergoeding lang op zich kan wachten. U als ‘onschuldige’ partij bent hier de dupe van. Daarom bestaat de regeling ‘Schaderegeling schuldloze derde’. Hierdoor kunt u uw schadevergoeding altijd direct claimen bij de verzekeraar van degene waarmee u meereed. Ook als de aanrijding niet zijn of haar schuld was. Als de tegenpartij aansprakelijk is, regelt de verzekeraar dit later zelf met de tegenpartij.

laptop en telefoon

Gratis juridische hulp bij het verhalen van uw schade?

Wij helpen u graag en reageren snel!

Altijd 100% schadevergoeding?

Nee, niet altijd. Werd u als passagier in de auto aangereden en had u geen gordel om? Dan had u zelf een deel van het letsel kunnen voorkomen. Dit geldt ook als u geen helm droeg bij een scooterongeluk. Of als u bewust meereed met iemand die gedronken had. Is het letsel deels uw eigen schuld? Dan heeft u vaak alsnog recht op 75% schadevergoeding.

 

Voorbeelden schadevergoeding

Let wel: het verschilt per situatie welke kosten u vergoed kunt krijgen, maar in de meeste gevallen is het meer dan u zou denken.

 

Langere tijd niet kunnen werken € 3.000 
Zorgkosten verplicht eigen risico € 385 
Zorgkosten vrijwillig eigen risico € 500 
Revalidatie; fysiotherapie € 250
Extra reiskosten € 100 
Hulp huishoudelijke taken € 600 
Smartengeld € 1.500 
Totaal € 6.835 

 

Aanrijding al tijdje terug? Geen probleem!

Bent u een tijdje terug als passagier aangereden door een ander motorvoertuig? Of heeft u letselschade opgelopen door een eenzijdig ongeluk? Ook als dit 2 jaar geleden is gebeurd, kunt u alsnog uw schade bij ons melden.

 

Tip: laat uw letselschade gratis verhalen

Wij kunnen kosteloos uw schadevergoeding voor u verhalen als u als passagier bent aangereden. Wij verhalen onze kosten namelijk op de verzekeraar van degene waarmee u meereed. Dit heeft geen invloed op uw schadevergoeding. Meld online uw schade en wij zorgen voor de rest!

In 4 stappen uw schadevergoeding

mensen die elkaar helpen

1. Meld uw letselschade

Uw letselschade kan u telefonisch of online melden. Kies de manier die u prettig vindt. Uw melding is altijd vrijblijvend!

onderzoek

2. Toedrachtsonderzoek

Wij checken op basis van de beschikbare informatie wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze check is uiteraard gratis!

rechter

3. Aansprakelijk stellen

Schatten wij in dat uw schade verhaalbaar is? Dan stellen wij de andere partij aansprakelijk. Ook onze behandeling kost u niets!

euroteken

4. Ontvang vergoeding

Samen met u brengen wij de gevolgen van het ongeval in kaart. Vervolgens claimen wij namens u een passende letselschadevergoeding.

vrouw schudt handen

Klanten zeer tevreden

Door de jaren heen hebben we veel mensen geholpen aan een passende schadevergoeding.

Gratis juridische hulp?

Neem contact op

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij u door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Uw gegevens