verband om hand

Letselschade

Bent u gewond geraakt door een ongeval of heeft u hierdoor (psychische) klachten opgelopen? Hierdoor kan het voorkomen dat u extra kosten moet maken of inkomsten misloopt. In dit geval heeft u te maken met letselschade. Wanneer heeft u recht op een schadevergoeding? Lees snel verder.

 

Letselschade door een ander?

Meld letselschade

Wat is letselschade?

Letselschade is de materiële en immateriële schade die u kunt oplopen als gevolg van lichamelijk of psychisch letsel. Oftewel: alle schadeposten die in geld zijn uit te drukken. 

Soorten letselschade

Materiële letselschade

  • Schade aan telefoon/kleding
  • Schade aan vervoersmiddel
  • Langere tijd niet kunnen werken
  • Zorgkosten verplicht/vrijwillig eigen risico
  • Fysiotherapie kosten
  • Extra reiskosten
  • Hulp bij huishoudelijke taken
Man wordt verpleegd aan zijn arm

Immateriële letselschade

  • Pijn, beperkingen en ongemakken door het opgelopen letsel
  • Een vakantie die in duigen is gevallen
  • U heeft niet kunnen sporten en/of uw hobby kunnen uitoefenen
  • Angst om weer deel te nemen aan het verkeer

Letselschade verhalen op de tegenpartij

Wanneer de andere partij verantwoordelijk is voor uw letselschade, heeft u in vrijwel alle gevallen recht op een schadevergoeding. Voor immateriële schade als gevolg van het ongeval heeft u ook vaak recht op smartengeld. Bent u aangereden als fietser of voetganger? Dan heeft u in vrijwel alle gevallen recht op minimaal 50% letselschadevergoeding, ook bij een ongeval door eigen schuld. Letselhulpservice kan u kosteloos helpen bij het verhalen van uw schadevergoeding op de aansprakelijke tegenpartij.

Aangereden en letselschade? Uw rechten:

Fietser aangereden

Als fietser

Vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Zelfs bij een ongeluk door eigen schuld!

Lees meer

Voetganger op zebrapad

Als voetganger

Minimaal 50% schadevergoeding bij een aanrijding, zelfs bij een eigen verkeersfout!

Lees meer

Auto met barst in ruit

In de auto

Vaak recht op een schade­vergoeding bij een aanrijding buiten uw schuld.

Lees meer

Veelgestelde vragen over letselschade

Hoeveel letselschadevergoeding krijg ik na een ongeval?
Het is vaak mogelijk om een schadevergoeding te krijgen na een ongeval. Zeker wanneer iemand anders aansprakelijk is of indien u als fietser of voetganger bent aangereden. Hoe hoog deze vergoeding is, verschilt per situatie. Meld uw letselschade op bij Letselhulpservice en we bekijken of u recht heeft op een schadevergoeding. Wij inventaristeren eerst kosteloos uw schade en daarna verhalen wij deze ook gratis voor u op de tegenpartij.
Ik heb letselschade door een aanrijding. Hoe krijg ik mijn schade vergoed?
De afhandeling van een letselschadeclaim na een aanrijding, kan een ingewikkeld en langdurig proces zijn. Wanneer u als voetganger of fietser bent aangereden, heeft u vrijwel altijd recht op een letselschadevergoeding. Wordt u in de auto of als bestuurder van een ander motorvoertuig aangereden? Dan gelden de ‘normale’ verkeersregels om te beoordelen wie aansprakelijk is. Meld uw letselschade bij Letselhulpservice. Wij inventariseren eerst uw letselschade. Vervolgens verhalen wij uw schadevergoeding op de aansprakelijke tegenpartij. Geheel kosteloos.
Is Letselhulpservice een juridisch bureau voor letselschade?
Ja, Letselhulpservice is een juridische bureau voor letselschade. Wij helpen mensen die letselschade hebben opgelopen door een ongeval, waar iemand anders verantwoordelijk voor is. Onze taak is het verhalen van alle extra kosten en misgelopen inkomsten als gevolg van het ongeval. Of er nu sprake is van licht of zwaar letsel, bij ons krijgt u geheel kosteloze en professionele hulp van een ervaren letselschadespecialist. U ontvangt bij Letselhulpservice altijd de meest complete schadevergoeding.
Wanneer heb ik recht op letselschadevergoeding?
Als u letselschade heeft opgelopen door een ongeval buiten uw schuld, dan heeft u vrijwel altijd recht op een letselschadevergoeding. Denk hierbij aan een aanrijding of een bedrijfsongeval. Bent u als passagier, fietser of voetganger aangereden door een auto of een ander motorvoertuig (bijvoorbeeld motor, vrachtwagen of bromfiets)? Dan heeft u vrijwel altijd recht op minimaal 50% letselschadevergoeding, ook bij een ongeval door eigen schuld.

In 4 stappen uw schadevergoeding

mensen die elkaar helpen

1. Meld uw letselschade

Uw letselschade kan u telefonisch of online melden. Kies de manier die u prettig vindt. Uw melding is altijd vrijblijvend!

onderzoek

2. Toedrachtsonderzoek

Wij checken op basis van de beschikbare informatie wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze check is uiteraard gratis!

rechter

3. Aansprakelijk stellen

Schatten wij in dat uw schade verhaalbaar is? Dan stellen wij de andere partij aansprakelijk. Ook onze behandeling kost u niets!

euroteken

4. Ontvang vergoeding

Samen met u brengen wij de gevolgen van het ongeval in kaart. Vervolgens claimen wij namens u een passende letselschadevergoeding.

Letselschade? Krijg gratis juridische hulp

Meld uw letselschade via het onderstaande formulier. Wij helpen u graag geheel kosteloos bij het verhalen van uw schadevergoeding.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij u door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Uw gegevens