kind op fiets

Kind op fiets aangereden door auto? 100% recht op schadevergoeding

Gedurende het jaar zijn jonge fietsers zeer kwetsbaar in het verkeer. Wat als uw kind wordt aangereden op de fiets? Welke rechten gelden er dan? Wij leggen het uit.

Gratis juridische hulp?

Meld uw letselschade

 

Kind op fiets aangereden door auto? Altijd recht op 100% vergoeding!

Omdat kinderen erg kwetsbaar zijn in het verkeer, hebben zij bij een aanrijding door een auto of andere motorvoertuigen nóg meer rechten dan ‘oudere’ fietsers. Hierin wordt wel een onderscheid gemaakt tussen kinderen van 13 jaar of jonger en kinderen van 14 jaar of ouder.

 

Kind 13 jaar of jonger

Dan heeft het kind 100% recht op een schadevergoeding, zelfs als het door eigen schuld is gebeurd. De kosten lopen hoog op, vaak tot in de duizenden euro’s. Denk aan ambulancekosten, ziekenhuiskosten, vertraging op school, kapotte fiets, psychische gevolgen, etc.

 

Kind 14 jaar of ouder

Als fietser van 14 jaar of ouder aangereden door auto? Ook dan heeft u recht op een schadevergoeding van minimaal 50% van de gemaakte kosten.

 

Aangereden door een auto? Letselschade gratis te verhalen!

Is uw kind aangereden door een auto? Wij kunnen de letselschade van het fietsongeluk gratis voor u verhalen op de automobilist. Zelfs als dit een tijdje terug is geweest. Meld uw letselschade via het onderstaande formulier of bel 078 632 76 00. In 99% van de gevallen kan uw schade ook daadwerkelijk verhaald worden.

 

Direct melden

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij u door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Uw gegevens