man autorijden

Aangereden in de auto en nu?

Bent u als automobilist of passagier betrokken bij een aanrijding door een motorvoertuig? Als de andere partij schuldig is, heeft u vaak recht op een schadevergoeding. Maar hoe zit het precies? Wat voor soort kosten kunt u laten verhalen? Wij leggen het uit!

Aangereden in de auto?

Letselschade melden

Auto-ongelukken: 2 situaties

Auto met barst in ruit

Aanrijding met motorvoertuig

Als 2 auto's (of andere motorvoertuigen) tegen elkaar botsen, wordt aan de hand van de verkeerssituatie bepaald wie aansprakelijk is. Is het de fout van de andere bestuurder? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Die kunt u gratis laten verhalen.

Scooter aangereden

Als passagier auto aangereden door auto

Zit u als passagier in een auto of ander motorvoertuig? Ook dan kunt u letselschade of materiële schade oplopen. Dit kan een eenzijdig ongeluk zijn (tegen een vangrail aanrijden) of er kunnen meerdere partijen betrokken zijn.

Online letselschadehulp aanvragen

Gratis juridische hulp?

Aangereden in de auto door de schuld van een ander? Wij helpen u graag.

Schadevergoeding auto-ongeluk

Als u in een auto door een andere auto wordt aangereden, dan is de kans op letselschade groot. Denk hierbij aan een whiplash of fracturen. Hieronder een voorbeeld van een kostenplaatje.

 

Voorbeelden schadevergoeding

Let wel: het verschilt per situatie welke kosten u vergoed kunt krijgen, maar in de meeste gevallen is het meer dan u zou denken.

 

Schade aan auto € 2.500
Autohuur (vervangende auto) € 500 
Langere tijd niet kunnen werken € 3.500 
Zorgkosten verplicht eigen risico € 385 
Zorgkosten vrijwillig eigen risico € 500 
Revalidatie; fysiotherapie € 250
Extra reiskosten € 100 
Hulp huishoudelijke taken € 600 
Smartengeld € 1.500 
Totaal € 9.835 
twee mensen fietsen

Rechten schadevergoeding

  • Andere bestuurder motorvoertuig schuldig? 50-100% vergoeding voor onschuldige bestuurder.
  • Beiden schuldig? Beide bestuurders kunnen een schadevergoeding claimen.
  • Als passagier auto aangereden door auto? Altijd recht op een schadevergoeding ongeacht schuld.

Aangereden in auto: aandachtspunten!

Uiteraard is uw gezondheid het belangrijkst, wanneer er een aanrijding heeft plaatsgevonden. Zorg dat u medische zorg krijgt, of laat omstanders het regelen. Aangereden door een ander motorvoertuig? Noteer dan het kenteken (of laat het noteren). Met een paar basisgegevens kunt u de schade laten verhalen op de derde partij. Bewaar bonnetjes en eventueel bewijsmateriaal. Dit helpt bij het verhalen van de schade! Is de dader doorgereden? Stel dan ook de politie op de hoogte en probeer binnen 14 dagen de gegevens van de dader te achterhalen (bijvoorbeeld door een getuigenverklaring te regelen). Alleen dan kunnen wij eventueel alsnog uw schade voor u verhalen.

 

Tip: laat gratis uw letselschade verhalen

Veel mensen weten niet dat de schade kosteloos verhaald kan worden op de tegenpartij! Het enige wat u hoeft te doen is online uw schade melden via Letselhulpservice en wij zorgen voor de rest.

In 4 stappen uw schadevergoeding

mensen die elkaar helpen

1. Meld uw letselschade

Uw letselschade kan u telefonisch of online melden. Kies de manier die u prettig vindt. Uw melding is altijd vrijblijvend!

onderzoek

2. Toedrachtsonderzoek

Wij checken op basis van de beschikbare informatie wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze check is uiteraard gratis!

rechter

3. Aansprakelijk stellen

Schatten wij in dat uw schade verhaalbaar is? Dan stellen wij de andere partij aansprakelijk. Ook onze behandeling kost u niets!

euroteken

4. Ontvang vergoeding

Samen met u brengen wij de gevolgen van het ongeval in kaart. Vervolgens claimen wij namens u een passende letselschadevergoeding.

vrouw schudt handen

Klanten zeer tevreden

Door de jaren heen hebben we veel mensen geholpen aan een passende schadevergoeding.

Gratis juridische hulp

Direct melden

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij u door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Uw gegevens