scooterongeluk

Scooterongeluk: aangereden op de scooter en nu?

Scooterongeluk gehad? Bijvoorbeeld omdat u bent aangereden door een motorvoertuig? Hierdoor kan letselschade ontstaan. Variërend van kneuzingen en botbreuken, tot ernstig hersenletsel. Is de tegenpartij (deels) schuldig? Dan heeft u in vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Wij kunnen deze gratis voor u verhalen, zodat u zich volledig kan richten op uw herstel. Maar hoe zit het precies? Wat voor soort kosten zijn verhaalbaar? Wij leggen het uit.

Aangereden op de scooter?

Letselschade melden

Hoe bent u aangereden?

Scooter aangereden

Als bestuurder van scooter aangereden

Als een scooter een botsing heeft met een auto of een ander motorvoertuig (bijvoorbeeld andere scooter, bromfiets of vrachtwagen), wordt aan de hand van de verkeerssituatie bepaald wie aansprakelijk is. Is het de schuld van de andere bestuurder? Dan heeft u recht op een schadevergoeding.

bestuurder en passagier op scooter

Als passagier van scooter aangereden

Zit u achterop de scooter als u wordt aangereden? Ook dan is de kans dat u letselschade oploopt groot. Dit kan een eenzijdig ongeluk zijn (tegen een paaltje aanrijden) of een scooterongeluk waarbij meerdere partijen betrokken zijn. U heeft als passagier altijd recht op een schadevergoeding, omdat u geen schuld heeft gehad aan het ontstaan van het scooterongeluk.

mensen op scooter

Aangereden op scooter?

Meld uw letselschade in 1 minuut en krijg kosteloos juridische hulp. 

Welke kosten kan ik verhalen na een scooterongeluk?

Als u op de scooter wordt aangereden door een ander motorvoertuig, lopen de kosten al snel hoog op. Naast de materiële schade aan uw scooter of smartphone, geldt dit vooral voor de letselschade die u oploopt door het scooterongeluk.

 

Voorbeelden schadevergoeding

Let wel: het verschilt per situatie welke kosten u vergoed kunt krijgen, maar in de meeste gevallen is het meer dan u zou denken.

 

Schade aan scooter € 2.500
Scooterhuur (vervangende scooter) € 500 
Langere tijd niet kunnen werken € 3.500 
Zorgkosten verplicht eigen risico € 385 
Zorgkosten vrijwillig eigen risico € 500 
Revalidatie; fysiotherapie € 250
Extra reiskosten € 100 
Hulp huishoudelijke taken € 600 
Smartengeld € 1.500 
Totaal € 9.835 
Iemand die letselschade meldt

Rechten schadevergoeding

  • Andere bestuurder motorvoertuig schuldig? 50-100% vergoeding voor onschuldige bestuurder.
  • Beiden schuldig? Beide bestuurders kunnen een schadevergoeding claimen.
  • Als passagier scooter aangereden door auto? Altijd recht op een schadevergoeding ongeacht schuld.

Scooterongeluk: verzamel bewijsmateriaal

Als u bent aangereden op de scooter staat uw gezondheid op de eerste plaats. Zorg dat u medische zorg krijgt of laat omstanders dit regelen. Belangrijk is dat u om contactgegevens vraagt van de tegenpartij en indien mogelijk ook van getuigen. Schrijf ook het kenteken op of laat dit voor u doen. Met een paar basisgegevens kunnen wij de tegenpartij voor u aansprakelijk stellen voor het scooterongeluk. Tip: verzamel ook extra bewijsmateriaal zoals foto’s van de schade. Dit helpt ons bij het verhalen van uw schade. Is de dader doorgereden? Stel dan ook de politie op de hoogte en probeer binnen 14 dagen de gegevens van de dader te achterhalen (bijvoorbeeld door een getuigenverklaring te regelen). Dan kunnen wij u makkelijker en beter van dienst zijn.

 

Al tijdje terug aangereden? Laat het verhalen!

Ook als u een tijdje terug bij een scooterongeluk betrokken bent geweest omdat u bent aangereden, kunt u uw schade bij ons melden. Extra belangrijk hierbij is dat u gegevens van de tegenpartij en extra bewijsmateriaal heeft verzameld. Dit helpt ons om alsnog uw schadevergoeding voor u te kunnen verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij.

 

Hoe kunnen wij gratis uw kosten verhalen?

Uw opgelopen (letsel)schade door het ongeluk op de scooter kunnen wij kosteloos voor u verhalen op de tegenpartij. Wij verhalen onze kosten namelijk op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Dit heeft geen invloed op uw schadevergoeding. Het enige wat u hoeft te doen is online uw schade melden. Wij nemen het gehele juridische proces voor u uit handen, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel.

In 4 stappen uw schadevergoeding

mensen die elkaar helpen

1. Meld uw letselschade

Uw letselschade kan u telefonisch of online melden. Kies de manier die u prettig vindt. Uw melding is altijd vrijblijvend!

onderzoek

2. Toedrachtsonderzoek

Wij checken op basis van de beschikbare informatie wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze check is uiteraard gratis!

rechter

3. Aansprakelijk stellen

Schatten wij in dat uw schade verhaalbaar is? Dan stellen wij de andere partij aansprakelijk. Ook onze behandeling kost u niets!

euroteken

4. Ontvang vergoeding

Samen met u brengen wij de gevolgen van het ongeval in kaart. Vervolgens claimen wij namens u een passende letselschadevergoeding.

vrouw schudt handen

Klanten zeer tevreden

Door de jaren heen hebben we veel mensen geholpen aan een passende schadevergoeding.

Gratis juridische hulp

Direct melden

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij u door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Uw gegevens