verband om hand

Wat te doen na aanrijding fiets met fiets?

Bij een aanrijding op de fiets met een andere fiets wordt de aansprakelijkheid bepaald door de verkeerssituatie. Alle normale fietsers hebben gelijkwaardige rechten en plichten in het verkeer en worden niet beschermd ten opzichte van elkaar.

 

Was de aanrijding tussen een gewone fiets en een elektrische fiets die harder kan dan 25 km/u? De elektrische fiets valt in dit geval onder de categorie ‘motorvoertuigen. Hierdoor is de normale fietser extra beschermd in het verkeer ten opzichte van de elektrische fietser. De normale fietser heeft in dit geval daarom recht op minimaal 50% van de schadevergoeding, zelfs bij eigen schuld.

 

Wij helpen u kosteloos bij het verhalen van uw letselschade op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Meld uw letselschade in 1 minuut en wij gaan direct voor u aan de slag.

rechter

Kosteloos juridische hulp

Letselschade opgelopen door een ander? Wij bieden kosteloos juridische hulp. Zo krijgt u de schadevergoeding waarop u recht heeft.

Meld uw letselschade
Fietser aangereden

Als fietser aangereden?

Als u als fietser bent aangereden door een motorvoertuig, heeft u vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Bekijk hier uw rechten.

Lees meer