verband om hand

Ik ben als voetganger aangereden door een fietser: wie is aansprakelijk?

Als u als voetganger wordt aangereden door een fietser, bepaalt de verkeerssituatie de aansprakelijkheid. Fietsers en voetgangers zijn beiden kwetsbare verkeersdeelnemers en hebben daarom gelijkwaardige rechten en plichten in hier verkeer. Daarom wordt u niet extra beschermd ten opzichte van de fietser.

 

Als voetganger aangereden door een elektrische fietser die harder kan dan 25 km/u? Dan valt de elektrische fiets onder de categorie motorvoertuigen. U bent als kwetsbare verkeersdeelnemer extra beschermd ten opzichte van motorvoertuigen. Hierdoor heeft u vrijwel altijd recht op minimaal 50% schadevergoeding, zelfs bij eigen schuld.

 

Wij helpen u graag kosteloos bij het verhalen van uw schade. Meld uw letselschade in 1 minuut en wij gaan direct voor u aan de slag!

rechter

Kosteloos juridische hulp

Letselschade opgelopen door een ander? Wij bieden kosteloos juridische hulp. Zo krijgt u de schadevergoeding waarop u recht heeft.

Meld uw letselschade
Fietser aangereden

Als fietser aangereden?

Als u als fietser bent aangereden door een motorvoertuig, heeft u vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Bekijk hier uw rechten.

Lees meer