Fiets aangereden door auto

Aangereden door een fietser

Wordt u als voetganger aangereden door een fietser? Of heeft u als fietser een botsing gehad met een andere fietser? Als de andere partij schuldig is, dan heeft u recht op schadevergoeding. Die kunnen wij gratis voor u verhalen, ook al is dit een tijdje terug. Hoe het precies zit? En welke kosten u kunt laten verhalen? Wij leggen het uit.

Letselschade door een ander?

Meld letselschade

Hoe bent u aangereden?

Voetganger op zebrapad

Als voetganger

Als u als voetganger bent aangereden door een fietser, bepaalt de verkeerssituatie wie aansprakelijk is voor het ongeluk. Is de fietser (deels) schuldig? Dan heeft u recht op een schadevergoeding.

Lees meer

Fietser aangereden

Als fietser

Als een fietser tegen een andere fietser aanbotst, bepaalt de verkeerssituatie de aansprakelijkheid. Had u voorrang, maar kreeg u deze niet? Dan heeft u recht op een schadevergoeding.

Lees meer

elektrische fietser aangereden

Als elektrische fietser

Als elektrische fietser aangereden door een normale fietser? De verkeerssituatie bepaalt wie aansprakelijk is voor de aanrijding. Is de fietser (deels) schuldig? Dan heeft u recht op een schadevergoeding.

Lees meer

Iemand die letselschade meldt

Gratis juridische hulp bij het verhalen van uw schade?

Aangereden door een fietser? Wij helpen u graag en reageren snel.

Fietser niet verplicht verzekerd

Het lastige van een aanrijding met een fietser is dat er geen verplichte verzekering voor fietsers bestaat, zoals bij motorrijtuigen. Veroorzaakt een fietser een ongeval, dan zal deze een beroep moeten doen op de particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Is de fietser onverzekerd? Dan moet hij of zij de schade uit eigen zak betalen. Wij kunnen u kosteloos helpen alle extra kosten en misgelopen inkomsten als gevolg van het ongeval te verhalen.

 

Welke kosten kan ik laten verhalen?

Als u door een fietser wordt aangereden, kan u schade oplopen. Naast de schade aan uw kleding en/of smartphone, geldt dit vooral voor de letselschade die u oploopt door de aanrijding. Deze kosten kunt u gratis door ons laten verhalen.

 

Tip: verzamel bewijsmateriaal van de tegenpartij

Uw gezondheid staat op nummer 1 wanneer u bent aangereden door een fietser. Zorg dat u medische zorg krijgt of laat omstanders dit regelen. Als u hiertoe in staat bent: vraag contactgegevens van de fietser en indien mogelijk van getuigen. Slim is ook om extra bewijsmateriaal te verzamelen, zoals foto’s van de schade. Met een paar basisgegevens kunt u uw schade laten verhalen op de tegenpartij.

 

Tijdje terug aangereden? Laat alsnog uw schade verhalen

Ook al bent u een tijdje terug door een fietser aangereden, dan kunnen wij alsnog uw schadevergoeding verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Hierbij is het extra van belang dat u de gegevens van de tegenpartij en extra bewijsmateriaal heeft verzameld. Dit helpt ons om alsnog uw schade voor u te kunnen verhalen, ook al was uw aanrijding een tijdje terug.

 

Laat uw letselschade gratis verhalen

Uw letselschade kunnen wij kosteloos voor u verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Het enige wat u hoeft te doen is online uw schade melden en wij zorgen voor de rest.

In 4 stappen uw schadevergoeding

mensen die elkaar helpen

1. Meld uw letselschade

Uw letselschade kan u telefonisch of online melden. Kies de manier die u prettig vindt. Uw melding is altijd vrijblijvend!

onderzoek

2. Toedrachtsonderzoek

Wij checken op basis van de beschikbare informatie wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze check is uiteraard gratis!

rechter

3. Aansprakelijk stellen

Schatten wij in dat uw schade verhaalbaar is? Dan stellen wij de andere partij aansprakelijk. Ook onze behandeling kost u niets!

euroteken

4. Ontvang vergoeding

Samen met u brengen wij de gevolgen van het ongeval in kaart. Vervolgens claimen wij namens u een passende letselschadevergoeding.

vrouw schudt handen

Klanten zeer tevreden

Door de jaren heen hebben we veel mensen geholpen aan een passende schadevergoeding.

Gratis juridische hulp?

Neem contact op

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij u door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Uw gegevens