verband om hand

Kan ik de schade aan mijn elektrische fiets vergoed krijgen na een aanrijding?

Wanneer uw elektrische fiets beschadigd is door een aanrijding met een motorvoertuig, is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Let op: wij kunnen deze schadevergoeding alleen verhalen op de aansprakelijke tegenpartij als u ook letselschade heeft opgelopen als gevolg van de aanrijding. Heeft u letselschade? Dan kunt u de schade aan uw elektrische fiets vergoed krijgen, wanneer uw fiets een snelheidsbegrenzing tot en met 25 km/u heeft. Dan wordt u namelijk gezien als een ‘normale fietser’ en wordt u wettelijk beschermd. Kan uw elektrische fiets harder dan 25 km/u? Dan wordt u in het verkeer gezien als een motorvoertuig en heeft u minder rechten. Wilt u uw elektrische fiets én uw medische kosten vergoed krijgen? Meld uw (letsel)schade bij ons. Wij gaan dan achter de schadevergoeding aan bij de tegenpartij. Bekijk alle informatie over een ongeluk op de elektrische fiets.

 

Wij helpen u gratis bij het bepalen van de hoogte van uw letselschadevergoeding, inclusief complete afhandeling. Meld uw letselschade in 1 minuut.

rechter

Kosteloos juridische hulp

Letselschade opgelopen door een ander? Wij bieden kosteloos juridische hulp. Zo krijgt u de schadevergoeding waarop u recht heeft.

Meld uw letselschade
Fietser aangereden

Als fietser aangereden?

Als u als fietser bent aangereden door een motorvoertuig, heeft u vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Bekijk hier uw rechten.

Lees meer