Als passagier aangereden en nu?

Als passagier aangereden en nu?

Stel: u wordt als passagier in de auto of achterop de scooter aangereden. U raakt hierdoor gewond en misschien zelfs arbeidsongeschikt. Heeft u dan recht op schadevergoeding? En wat voor kosten kunt u laten verhalen? Wij leggen het uit.

Als passagier aangereden: 2 situaties

Letselschade door een aanrijding

Letselschade door een aanrijding

Als passagier letselschade opgelopen doordat u bent aangereden door een auto of een ander motorvoertuig (bijvoorbeeld vrachtwagen, brommer of motor)? U heeft vrijwel altijd recht op 100% schadevergoeding. Dit geldt ook als de bestuurder schuldig is aan het ongeluk. Zelfs als de auto niet verzekerd is.

Letselschade door een eenzijdig ongeval

Letselschade door een eenzijdig ongeval

Als passagier letselschade opgelopen en waren hier geen andere partijen bij betrokken? Bijvoorbeeld wanneer de bestuurder tegen een vangrail is aangereden. Ook dan heeft u vrijwel altijd recht op 100% schadevergoeding. Deze kunnen wij gratis voor u verhalen bij de verzekeraar van degene waarmee u meereed.

Bij wie kan ik mijn schadevergoeding verhalen na een aanrijding?

Een discussie over de aansprakelijkheid kan een tijd duren, waardoor een schadevergoeding lang op zich kan wachten. U als ‘onschuldige’ partij bent hier de dupe van. Daarom bestaat de regeling ‘Schaderegeling schuldloze derde’. Hierdoor kunt u uw schadevergoeding altijd direct claimen bij de verzekeraar van degene waarmee u meereed. Ook als de aanrijding niet zijn of haar schuld was. Als de tegenpartij aansprakelijk is, regelt de verzekeraar dit later zelf met de tegenpartij.

Gratis juridische hulp bij het verhalen van uw schade?

Gratis juridische hulp bij het verhalen van uw schade?

Wij helpen u graag en reageren snel!

 

Altijd 100% schadevergoeding?

Nee, niet altijd. Werd u als passagier in de auto aangereden en had u geen gordel om? Dan had u zelf een deel van het letsel kunnen voorkomen. Dit geldt ook als u geen helm droeg bij een scooterongeluk. Of als u bewust meereed met iemand die gedronken had. Is het letsel deels uw eigen schuld? Dan heeft u vaak alsnog recht op 75% schadevergoeding.

Voorbeelden schadevergoeding

Langere tijd niet kunnen werken

€ 3.500

Zorgkosten verplicht eigen risico

€ 385

Zorgkosten vrijwillig eigen risico

€ 500

Revalidatie; fysiotherapie

€ 250

Extra reiskosten

€ 100

Hulp huishoudelijke taken

€ 600

Smartengeld

€ 1.500

Totaal € 6.835

 

Aanrijding al tijdje terug? Geen probleem!

Bent u een tijdje terug als passagier aangereden door een ander motorvoertuig? Of heeft u letselschade opgelopen door een eenzijdig ongeluk? Ook als dit 2 jaar geleden is gebeurd, kunt u alsnog uw schade bij ons melden.

Tip: laat uw letselschade gratis verhalen

Wij kunnen kosteloos uw schadevergoeding voor u verhalen als u als passagier bent aangereden. Wij verhalen onze kosten namelijk op de verzekeraar van degene waarmee u meereed. Dit heeft geen invloed op uw schadevergoeding. Meld online uw schade en wij zorgen voor de rest!

In 4 stappen uw schadevergoeding

1. Meld uw letselschade

1. Meld uw letselschade

Uw letselschade kan u telefonisch of online melden. Kies de manier die u prettig vindt. Uw melding is altijd vrijblijvend!

2. Onderzoek naar de toedracht

2. Onderzoek naar de toedracht

Wij checken op basis van de beschikbare informatie wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze check is uiteraard gratis!

3. Aansprakelijk stellen

3. Aansprakelijk stellen

Schatten wij in dat uw schade verhaalbaar is? Dan stellen wij de andere partij aansprakelijk. Ook onze behandeling kost u niets!

4. Ontvang uw vergoeding

4. Ontvang uw vergoeding

Samen met u brengen wij de gevolgen van het ongeval in kaart. Vervolgens claimen wij namens u een passende letselschadevergoeding.

 
Klanten zeer tevreden

Klanten zeer tevreden

Door de jaren heen hebben we veel mensen geholpen aan een passende schadevergoeding.

Bekijk ervaringen

Gratis juridische hulp?


Neem contact op