Als voetganger aangereden en nu?

Als voetganger aangereden en nu?

Heeft u als voetganger een ongeluk gehad, bijvoorbeeld omdat u bent aangereden? Hopelijk gaat het naar omstandigheden goed met u. Bij dit soort ongevallen is er namelijk vaak sprake van aanzienlijk letsel. Graag helpen wij u kosteloos bij het verhalen van uw schadevergoeding op de aansprakelijke verzekeraar van de tegenpartij. Zelfs als uw aanrijding een tijdje terug was. Om wat voor soort kosten gaat het? En hoe kunt u deze kosten gratis laten verhalen? U leest het hier.

Aanrijding met motorvoertuig

Aanrijding met motorvoertuig

Stel: u wordt als voetganger op het zebrapad aangereden door een auto of een ander motorvoertuig (bijvoorbeeld een scooter, motor of vrachtwagen). U kan hard terecht komen en de kans op letselschade is enorm groot. Gelukkig heeft u vrijwel altijd recht op schadevergoeding, zelfs bij een ongeluk door eigen schuld. Dit komt omdat u als zwakke deelnemer extra beschermd bent in het verkeer en hierdoor meer rechten heeft.

Aanrijding met fietser

Aanrijding met fietser

Bent u als voetganger aangereden door een fietser? Dan bepaalt de verkeerssituatie wie aansprakelijk is voor de schadevergoeding. Volgens de wet zijn voetgangers en fietsers namelijk gelijk aan elkaar in het verkeer. Dit geldt ook als een voetganger wordt aangereden op het fietspad. Had u voorrang maar kreeg u dit niet? Of veroorzaakte de fietser een gevaarlijke situatie? Dan kunt u de eventueel opgelopen letselschade laten verhalen op de tegenpartij.

Gratis juridische hulp bij het verhalen van uw schade?

Gratis juridische hulp bij het verhalen van uw schade?

Wij helpen! Er is vrijwel altijd schadevergoeding mogelijk.

Welke kosten kan ik laten verhalen?

Wanneer u als voetganger wordt aangereden door een motorvoertuig, lopen de kosten al snel hoog op. Naast de materiële schade zoals een kapotte bril of smartphone, geldt dit vooral voor de letselschade die u oploopt door het ongeluk.

Voorbeelden schadevergoeding

Let op: het verschilt per situatie welke kosten u vergoed kunt krijgen wanneer u als voetganger bent aangereden. 

Schade aan mobiele telefoon

€ 325,-

Schade aan kleding

€ 150,-

Langere tijd niet kunnen werken

€ 3.000,-

Ambulancevervoer (eigen risico)

€ 385,-

Operatie beenbreuk (vrijwillig eigen risico)

€ 500,-

Revalidatie; fysiotherapie

€ 700,-

Extra reiskosten

€ 200,-

Extra huishoudelijke taken

€ 1.200,-

Smartengeld

€ 3.500,-

Totaal € 9.960,-

 

Rechten schadevergoeding

Rechten schadevergoeding

  • Bestuurder motorvoertuig schuldig? 100% vergoeding voor de voetganger.
  • Voetganger schuldig bij aanrijding door motorvoertuig? Toch minimaal 50% vergoeding voor de voetganger.
  • Voetganger en bestuurder even schuldig? Dan 50 – 100 % vergoeding voor de voetganger.
  • Voetganger jonger dan 14 jaar aangereden door motorvoertuig? Dan altijd 100% vergoeding, ongeacht schuld.

Aangereden als voetganger: verzamel bewijsmateriaal

Uw gezondheid staat voorop nadat u als voetganger bent aangereden. Zorg dat u medische zorg krijgt of laat getuigen dit regelen. Heeft u een botsing gehad met een andere voetganger of bent u aangereden door een fietser? Vraag altijd om de contactgegevens van de tegenpartij en ook van getuigen als dit mogelijk is. Aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Schrijf het kenteken op of laat dit voor u doen. Tip: verzamel ook extra bewijsmateriaal, zoals foto’s van de schade. Dit helpt ons bij het verhalen van uw schade. Is de dader doorgereden? Stel dan ook de politie op de hoogte en probeer binnen 14 dagen de gegevens van de dader te achterhalen (bijvoorbeeld door een getuigenverklaring te regelen). Alleen dan kunnen wij eventueel alsnog uw schade voor u verhalen.

2 jaar geleden aangereden? Meld alsnog uw schade

Uw letselschade kunt u ook bij ons melden als de aanrijding 2 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Hierbij is het extra belangrijk dat u gegevens van de tegenpartij en bewijsmateriaal heeft verzameld. Dit helpt ons om alsnog uw schade voor u te kunnen verhalen, ook al was uw aanrijding een tijdje terug.

In 4 stappen uw schadevergoeding

1. Meld uw letselschade

1. Meld uw letselschade

Dit kan telefonisch of online! Kies de manier die u prettig vindt. Uw melding is altijd vrijblijvend!

2. Onderzoek naar de toedracht

2. Onderzoek naar de toedracht

Wij checken op basis van de beschikbare informatie wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze check is uiteraard gratis!

3. Aansprakelijk stellen

3. Aansprakelijk stellen

Schatten wij in dat uw schade verhaalbaar is? Dan stellen wij de andere partij aansprakelijk. Ook onze behandeling kost u niets!

4. Ontvang uw vergoeding

4. Ontvang uw vergoeding

Samen met u brengen wij de gevolgen van het ongeval in kaart. Vervolgens claimen wij namens u een passende letselschadevergoeding.

 

Schakel gratis juridische hulp in!

In een kosteloos gesprek inventariseren we samen met u de schade. Als we mogelijkheden zien, dan stellen we de tegenpartij aansprakelijk en verhalen we voor u de kosten. Ook dit is gratis. De kosten hiervan zijn namelijk onderdeel van uw letselschade en daardoor verhaalbaar op de tegenpartij. Dit heeft geen invloed op uw schadevergoeding. Het enige wat u hoeft te doen is online uw schade melden via Letselhulpservice en wij zorgen voor de rest!

Advies nodig? Wij helpen u graag!


Neem direct contact op