Man op fiets aan het strand

8 unieke wereldrecords fietsen waarover u zich zal verbazen!

Gepubliceerd op 28-05-2020
1558 keer gelezen

Het zit in de menselijke natuur, we houden ervan om onze grenzen te verleggen. Zo ook met onze fiets. Elk jaar worden er weer nieuwe wereldrecords fietsen gebroken in het Guiness Book en wordt de lat steeds hoger gelegd. Hoe gekker, hoe beter. Benieuwd? Wij hebben 8 opmerkelijke wereldrecords fietsen voor u op een rijtje gezet!

 

1. 2 handen aan het stuur? Niet nodig, toch?

Waarom met 2 handen fietsen als het ook zonder kan? Vignesh Kumar uit India liet dit zich geen twee keer zeggen. Hij fietste maar liefst 122 kilometer zonder handen op een ronde fietsbaan met een vlakke achtergrond. Een fietsrecord werd hiermee verbroken: de langst gefietste afstand zonder handen! Toch raden wij u aan om in het verkeer wel 2 handen aan het stuur te houden om zo fietsongelukken te voorkomen.

 

2. Dit wereldrecord fietsen staat als een paal boven water! Of toch onder water?

Fietsen hoeft natuurlijk niet op het vaste land, dit kan ook in het water. Wilt u dit zonder zuurstoftoevoer doen? Dan moet u wel een grote longinhoud hebben. De Italiaanse Fabio Falla heeft wel bewezen dit in zich te hebben. Zo fietste hij 67,60 meter onder water in 2013. Anno 2020 staat dit fietsrecord nog steeds op zijn naam

 

3. Tegen de richting in

Het is normaal om vooruit te fietsen. De Duitse Markus Riese bedacht dat dit ook anders kon. Hij fietste 50 kilometer achteruit in 1 uur, 46 minuten en 59 seconden! Hiermee is hij de snelst achteruit fietsende persoon van de wereld op de 50 kilometer. Wij zijn benieuwd wie dit wereldrecord fietsen gaat proberen te verbreken!

Fietser aangereden

Aangereden op de fiets?

4. Klein, kleiner, kleinst

De Amerikaanse TJ Howell fietste in 2015 op de kleinste eenwieler ooit. Het ‘fietsje’ is maar 28,09 hoog, maar vooral de wieldiameter van 12,67 mm maakt dit wereldrecord fietsen uitzonderlijk knap. Je moet hier dan ook behoorlijk atletisch voor zijn.

 

5. Vervelen op de fiets? Dit wereldrecord fietsen geeft de oplossing

Snel verveeld op de fiets én goed in het oplossen van kubussen? De Indiër Arumugam PK besloot dit te combineren en ging de uitdaging voor een fietsrecord aan. Hij fietste 6 uur lang rondjes en loste in totaal 1.010 keer de kubus op! Wilt u dit ook een keer proberen? Doe dit op een zo veilig en rustig mogelijke plek.

 

6. Zwaarste fiets ooit!

Tegenwoordig is het: hoe lichter de fiets, hoe beter. Antanas Kontrimas uit Litouwen dacht hier anders over. Hij fietste op de meest zware fiets ooit: 1.385 kilogram in totaal! Hij brak hiermee een wereldrecord fietsen. Zou u vooruit komen? Wij vinden het knap!

 

7. Wedstrijdje spelen?

Cycle ball is net zoals voetbal, maar dan op een fiets. Een unieke sport, maar dit fietsrecord maakt het nog veel unieker! Twee teams in Duitsland namen het tegen elkaar op en speelden een wedstrijd van maar liefst 24 uur en 7 minuten achter elkaar! Wedstrijdje spelen?

 

8. Wheelie proberen?

Op twee wielen kunnen we allemaal fietsen. De Amerikaanse Kurt Osburn besloot het daarom over een andere boeg te gooien. Hij fietste 11 uur lang alleen op zijn achterwiel. Maar daar liet hij het niet bij! Hij verbrak nog een wereldrecord fietsen, maar deze keer in afstand. Hij fietste in 6 weken 4569 kilometer in de ‘wheelie’. Ontzettend knap!

 

Belangrijk om te weten

Wereldrecords fietsen verbreken gaat niet altijd zonder slag of stoten. Het is belangrijk om te weten dat als u bent aangereden als fietser, dat u vrijwel altijd recht heeft op een schadevergoeding. Wij kunnen u gratis helpen bij het verhalen van uw letselschade. Ook als dit een tijdje terug is. Meld uw letselschade en wij gaan direct voor u aan de slag!

 

Letselschade melden

Let op: om uw letselschade te kunnen verhalen hebben we de gegevens van de tegenpartij nodig óf het ongeval moet gemeld zijn bij de politie. U kunt wel alvast uw gegevens sturen, dan nemen wij contact met u op.

Uw gegevens