Fiets met rieten mand geparkeerd tegen een muur

Linda’s verhaal: aangereden op de fiets

Gepubliceerd op 05-07-2021
332 keer gelezen

Linda (74) besloot haar dag goed te beginnen: plantjes voor haar tuin halen op de markt en nog wat laatste boodschapjes doen voor het weekend. Helemaal in haar sas stapte ze op haar fiets. Maar toen gebeurde het onverwachtse: Linda werd van achteren aangereden door een automobilist en had dit totaal niet aan zien komen.

 

“Voordat ik het doorhad, was het gebeurd …”

“Ik stond stil bij een voorrangsweg en wachtte op mijn beurt om de weg over te steken. De auto achter mij hoorde ik aankomen, maar ik had nooit verwacht dat deze tegen mijn achterwiel zou aanrijden. Toch gebeurde het. Ik klapte op de grond en voelde het meteen: er is iets goed mis met mijn voet. Eenmaal in het ziekenhuis bleek deze ook gebroken te zijn. Hiervoor moest ik vier weken in het gips en had ik langdurig fysiotherapie nodig. Mijn tuinwerk kon ik voor enige tijd wel vergeten en schoonmaken in huis was haast niet te doen op deze manier.”

 

“Veel kosten gemaakt, gelukkig kreeg ik hulp”

“Al met al waren de kosten, als gevolg van mijn aanrijding, al snel hoog opgelopen. Zo moest ik meermaals naar de fysio, had ik een douchehoes nodig en kreeg ik medicatie. Ook kon ik een tijd niks in het huishouden doen en moest ik mijn vervoer naar ziekenhuis- en fysiobezoeken betalen. Gelukkig werd ik gewezen op de gratis juridische hulp van Letselhulpservice. Via een simpel belletje kon ik mijn schade doorgeven en kreeg alle gemaakte kosten terug. Dit was ongeveer 4.900 euro. Dat is een fijn, maar uiteraard had ik gewild dat dit helemaal niet was gebeurd.”

 

“Geen medische eindsituatie, wel mogelijkheid om terug te komen op de zaak”

“Na het ongeval heb ik samen met de automobilist een schadeformulier ingevuld. Deze wilde niet graag meewerken aan mijn zaak. Lastig, want er waren ook geen getuigen. Daarom ben ik Letselhulpservice extra dankbaar dat zij de tegenpartij vasthoudend hebben gewezen op mijn rechten, met takt en geduld als dat nodig was. Heel fijn dat ik dit zelf allemaal niet hoefde te regelen. Uiteindelijk ben ik nog niet volledig hersteld van mijn klachten, maar heb ik toch besloten om de zaak te sluiten. Ik wilde er ook gewoon vanaf zijn, deze hele situatie was al geen pretje. Gelukkig is er een mogelijkheid om binnen 5 jaar nog terug te komen op mijn zaak. Dat vind ik een prettig idee. Mocht ik nog extra kosten maken, omdat mijn voet niet volledig zal herstellen, weet ik dat ik deze kosten alsnog kan laten verhalen.”

 

Ook aangereden op de fiets? Meld uw letselschade

Bent u ook aangereden op de fiets? Dan heeft u in vrijwel alle gevallen, net zoals Linda, recht op een schadevergoeding. Wij inventariseren samen met u de letselschade en helpen u kosteloos bij het verhalen van de schadevergoeding op de aansprakelijke tegenpartij. Meld uw letselschade en wij gaan graag voor u aan de slag.

 

In verband met de privacy van het slachtoffer is in dit artikel een andere naam gebruikt.