Twee personen op elektrische stepjes in een park

Ongeluk met elektrische step? Wie is aansprakelijk? Twee situaties uitgelegd!

Gepubliceerd op 22-11-2021
672 keer gelezen

Elektrische steps (e-steps) winnen aan populariteit in Nederland. We legden al uit met welke elektrische steps op de weg gereden mag worden. Maar hoe zit het met de aansprakelijkheid na een ongeval? Wat als u betrokken bent bij een aanrijding met/door een elektrische step? Kan de schade verhaald worden? We schetsen 2 voorbeeldsituaties!

 

2x ongeluk elektrische step en aansprakelijkheid

 

1. Elektrische step aangereden door een auto

In deze situatie is degene die de verkeersregels heeft overtreden aansprakelijk voor het ongeluk. Reed de elektrische step door rood? Dan heeft de automobilist vaak recht op een schadevergoeding. Of gaf de automobilist juist geen voorrang aan de elektrische step, terwijl hij dit wel moest geven? Dan heeft degene op de elektrische step in de meeste gevallen weer recht op een schadevergoeding. Let op: dit geldt alleen als de elektrische step door de RDW is goedgekeurd. 

 

2. Als voetganger aangereden door een elektrische step

Als voetganger heeft u wettelijk gezien meer rechten dan de bestuurder van de elektrische step. U heeft dan recht op minimaal 50% schadevergoeding als u wordt aangereden door een elektrische step. Ook als u zelf schuldig was aan het ongeval. Goed om te weten: ook wanneer u als fietser wordt aangereden door een e-step, heeft u dezelfde rechten. 

 

Aanrijding illegale elektrische step

Helaas zijn veel elektrische steps nog onverzekerd of nog niet toegestaan. Wordt u als fietser of voetganger door een illegale elektrische step aangereden? Dan kunnen wij een schadevergoeding voor u vragen bij het Waarborgfonds.

 

Letselschade door elektrische step? Laat het verhalen!

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door een ander, kunt u de schade kosteloos laten verhalen. Meld uw schade bij ons. Wij luisteren naar uw verhaal, inventariseren uw zaak en zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

 

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij u door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Uw gegevens