Jonge vrouw op racefiets

Sasha werd aangereden op de fiets, dader reed door!

Gepubliceerd op 14-04-2021
298 keer gelezen

Sasha (35) reed op een zonnige morgen op de fiets naar haar werk. Het beloofde een mooie dag te worden. Tot ze de rotonde opreed en er een auto met volle vaart kwam aanrijden. De bestuurder van de auto negeerde de haaientanden, en voor Sasha was het te laat om te remmen. Voor ze het wist, werd ze geschept en klapte ze op de motorkap. En de automobilist? Die reed door!

 

Sasha’s verhaal

“Het gebeurde echt in 1 seconde. Ik zag de auto aankomen en dacht, die stopt wel. En voor ik het wist vloog ik over de motorkap. Ik was ook buiten bewustzijn en werd wakker in het ziekenhuis. Omstanders hadden gelukkig een ambulance gebeld, de dader was direct doorgereden. In het ziekenhuis bleek dat ik een zware hersenschudding en een flink jaap in mijn hoofd had. Ook had ik overal schaafwonden en kneuzingen. De weken erna kon ik nauwelijks functioneren. Werken ging niet en het huishouden doen was een onmogelijke opgave. Ik had nachtmerries over het ongeval en nog steeds het ongeloof dat iemand zoiets doet en dan gewoon doorrijdt.


 

“Dader reed door, ik was verbijsterd. Ik dacht dit overkomt me nooit.”


De dader was helaas spoorloos. Ik dacht ook echt ‘die vinden we niet meer terug’. Maar gelukkig was de politie ingeschakeld. Er waren camerabeelden waar het kenteken duidelijk op te zien was. Tot mijn grote opluchting kon de dader gepakt worden. Toen hoorde ik dat ik recht had op een schadevergoeding via Letselhulpservice. Daar kwam ik via, via terecht.

 

“Ik had recht op een schadevergoeding en kreeg het ook!”

 

Ik had flink wat kosten gemaakt, maar die kreeg ik allemaal terug. Zo kreeg ik een factuur voor de ambulance, maar voor mijn behandelingen in het ziekenhuis. Mijn fiets en kleding waren kapot en ook kon ik een tijd niet werken, waardoor ik minder verdiende. Al met al was de schadevergoeding zo’n 6000 euro. Als ik het voor het kiezen had, zou ik natuurlijk nooit willen dat dit me was overkomen. Maar het is een troost. Gelukkig hoefde ik hiervoor zelf geen contact te hebben met de dader. Letselhulpservice regelde dat allemaal voor me. Nu is het inmiddels 5 maanden geleden en het gaat goed met me. Het had ook heel anders kunnen aflopen. Dat besef ik me heel goed.”

 

Ook aangereden op de fiets?

Bent u ook aangereden op de fiets? Dan heeft ook u recht op een letselschadevergoeding. Wij helpen u kosteloos bij het in kaart brengen en verhalen van uw letselschade. Meld uw letselschade en wij gaan direct voor u aan de slag!
 

In verband met de privacy van het slachtoffer is in dit artikel een andere naam gebruikt.