schade melden na auto ongeluk

Schade verhalen op het Waarborgfonds

Bent u aangereden door een auto (of ander motorvoertuig) maar is deze doorgereden? Of was de bestuurder van het motorvoertuig niet verzekerd? Dan kunnen wij uw schade verhalen via het Waarborgfonds. Wat voor fonds is dit? En welke voorwaarden gelden er? Lees hoe het zit.

Letselschade door een ander?

Meld letselschade

Voor wie is het Waarborgfonds?

Het Waarborgfonds is er voor iedereen die schade heeft opgelopen door een auto of een ander motorvoertuig en met deze schade niet terecht kan bij een verzekeraar. Hieronder 3 situaties waarbij er beroep gedaan kan worden op het Waarborgfonds. Lees hoe Letselhulpservice u hierbij kan helpen.

man met gebroken arm

Schade door onbekende dader

Aangereden door een onbekende dader? Dan moet u binnen 14 dagen na het ongeval eerst zelf proberen om de gegevens van de dader te achterhalen. Dit kunt u doen door de politie op de hoogte te stellen en een getuigenverklaring te regelen. Alleen als u dit heeft gedaan, kunnen wij mogelijk uw schadevergoeding claimen bij het Waarborgfonds.

mensen die elkaar helpen

Schade door bekende dader

Aangereden door een bekende dader? Dan kunnen wij gratis voor u een verzoek indienen bij het Waarborgfonds. Dit kan bijvoorbeeld als de auto of een ander motorvoertuig dat schuldig is aan het ongeval onverzekerd of gestolen is. Maar ook als de verzekeringsmaatschappij van de dader failliet is, kunnen wij eventueel uw schadevergoeding bij het Waarborgfonds voor u verhalen.

rechter

Schade opgelopen door gemoedsbezwaarde

Aangereden door een gemoedsbezwaarde? Oftewel: iemand die om principiële redenen tegen elke vorm van verzekeren is? Dan stellen wij deze persoon voor u aansprakelijk en is de gemoedsbezwaarde verplicht om zelf de schade te vergoeden. Wordt de schade niet vergoed? Dan kunnen wij de schadevergoeding voor u bij het Waarborgfonds verhalen.

Voorwaarden schadevergoeding Waarborgfonds

Er zijn een aantal voorwaarden opgesteld om een schadevergoeding te kunnen claimen bij Stichting Waarborgfonds. Zo wordt de schade alleen vergoed als:

 

  • De schade is opgelopen in Nederland.
  • U schade heeft opgelopen door een motorvoertuig. Onder ‘motorvoertuig’ vallen ook gekoppelde aanhangwagens, afgevallen ladingen of losgeraakte onderdelen van een motorvoertuig.
  • U letselschade heeft opgelopen en/of schade aan uw voertuig heeft (niet te claimen: autoschade door vandalisme).
  • U direct na het ongeluk aangifte bij de politie heeft gedaan.
  • U binnen 14 dagen de gegevens van de dader heeft geprobeerd te achterhalen.
  • Er minimaal één getuigenverklaring is die aan het Waarborgfonds gegeven kan worden.

 

Als u niet voldoet aan alle bovenstaande voorwaarden, kunnen wij uw schade helaas niet voor u verhalen bij het Waarborgfonds.

Online letselschadehulp aanvragen

Gratis hulp bij het verhalen van uw schade?

Wij helpen u graag kosteloos bij het verhalen van uw schade bij het Waarborgfonds.

Welke kosten kan ik vergoed krijgen?

Als u letselschade heeft opgelopen en u voldoet aan de eerder besproken voorwaarden, dan kunnen wij uw schadevergoeding voor u verhalen bij het Waarborgfonds. Heeft u ook schade aan uw voertuig? Dan hanteert het Waarborgfonds een eigen risico van €250,-. Er geldt echter géén eigen risico als u bent aangereden door een onverzekerd of gestolen motorvoertuig. Ook als u wordt aangereden door een gemoedsbezwaarde hoeft u geen eigen risico te betalen voor de schade aan uw voertuig.

 

Voorbeeld schadevergoeding

Er kunnen veel kosten onder een mogelijke schadevergoeding vallen. Let wel: het verschilt per ongeval welke kosten u vergoed kunt krijgen, maar in de meeste gevallen is het meer dan u zou denken.

 

Schade aan auto of (brom)fiets € 1000
Schade aan kleding € 150
Langere tijd niet kunnen werken € 3000
Zorgkosten verplicht eigen risico € 385
Zorgkosten vrijwillig eigen risico € 500
Revalidatie; fysiotherapie € 700
Extra reiskosten € 200
Hulp huishoudelijke taken € 1.200
Smartengeld €1.500
Totaal € 8.635
Iemand die letselschade meldt

Letselschade door onbekende of onverzekerde dader? Meld uw schade

Heeft u letselschade opgelopen door een motorvoertuig en is deze doorgereden of onverzekerd? Wij helpen u kosteloos bij het verhalen van uw schade bij het Waarborgfonds. Belangrijk: hiervoor moet u wel binnen 14 dagen de politie op de hoogte hebben gesteld en de gegevens van getuigen geprobeerd te hebben achterhalen. Alleen dan kunnen wij voor u aan de slag.