verband om hand

Geldt er een verjaringstermijn voor een letselschade claim?

Ja, er geldt een wettelijke verjaringstermijn voor het vorderen van letselschade. Wanneer u letselschade heeft, moet de verzekeraar van de tegenpartij binnen een bepaalde termijn aansprakelijk gesteld worden. Deze termijn gaat in wanneer u weet dat u schade hebt geleden en u op de hoogte bent van wie de schade heeft veroorzaakt. Bij een bedrijfsongeval of een aanrijding door een fiets geldt voor de letselschade een verjaringstermijn van 5 jaar. Aangereden door een auto of een ander motorvoertuig (bijvoorbeeld motor, bromfiets, vrachtwagen)? Dan geldt er een kortere verjaringstermijn voor de letselschade. In dit geval moet de verzekeraar van de tegenpartij binnen een termijn van 3 jaar aansprakelijk gesteld worden. Na 5 jaar verjaart de vordering op de aansprakelijke (tegenpartij) zelf.

 

Letselhulpservice kan u geheel kosteloos helpen bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het verhalen van uw letselschade. Het enige wat u hoeft te doen is uw letselschade vóór het verjaringstermijn bij ons te melden. Meld uw letselschade in 1 minuut aan en wij gaan direct voor u aan de slag!

rechter

Kosteloos juridische hulp

Letselschade opgelopen door een ander? Wij bieden kosteloos juridische hulp. Zo krijgt u de schadevergoeding waarop u recht heeft.

Meld uw letselschade
Fietser aangereden

Als fietser aangereden?

Als u als fietser bent aangereden door een motorvoertuig, heeft u vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Bekijk hier uw rechten.

Lees meer