verband om hand

Mijn kind is aangereden, wat nu?

Als uw kind is aangereden door een auto of een ander gemotoriseerd voertuig, dan heeft u vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Hierin wordt wel een onderscheid gemaakt tussen kinderen onder en boven de 14 jaar.

 

Kinderen onder de 14 jaar hebben altijd recht op 100% schadevergoeding. Zij zijn namelijk zwakke deelnemers in het verkeer, omdat zij alleen lopend of fietsend aan het verkeer deelnemen. Zwakke deelnemers zijn wettelijk beschermd in het verkeer en deze bescherming gaat voor kinderen onder de 14 jaar nog verder. Zij zijn zich vaak nog niet bewust van de gevaren in het verkeer en automobilisten moeten hier rekening mee houden. Daarom is de automobilist bij een aanrijding altijd volledig aansprakelijk.

 

Is uw kind van 14 jaar of ouder aangereden? Naarmate de leeftijd dichter bij 18 jaar komt, wordt de verantwoordelijkheid van het kind in het verkeer steeds meer meegenomen om de aansprakelijkheid te bepalen. Maar ook hier heeft uw kind recht op minimaal 50% schadevergoeding!

 

Is uw kind aangereden? Letselhulpservice luistert graag naar uw verhaal. Wij helpen u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het verhalen van de letselschade van uw kind. Het hele juridische proces nemen wij voor u uit handen, zodat u zich kan richten op het herstel van uw kind. Meld uw letselschade in 1 minuut aan en wij gaan direct voor u aan de slag!

rechter

Kosteloos juridische hulp

Letselschade opgelopen door een ander? Wij bieden kosteloos juridische hulp. Zo krijgt u de schadevergoeding waarop u recht heeft.

Meld uw letselschade
Fietser aangereden

Als fietser aangereden?

Als u als fietser bent aangereden door een motorvoertuig, heeft u vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Bekijk hier uw rechten.

Lees meer