verband om hand

Wat is een pragmatische regeling letselschade?

Een pragmatische letselschade regeling houdt bijvoorbeeld in dat de zaak wordt geregeld voordat de daadwerkelijke klachten zijn verdwenen. Het is namelijk niet altijd mogelijk om na een ongeval weer in precies dezelfde situatie terug te komen als voor het ongeval. Klachten kunnen blijven aanhouden, er kan sprake zijn van blijvende invaliditeit. Om te voorkomen dat de afhandeling van de letselschade nog jaren doorloopt, wordt alvast een berekening gemaakt van de schade die is geleden en de schade die in de toekomst nog geleden gaat worden. Vaak moeten bij een pragmatische regeling aannames worden gedaan en een inschatting worden gemaakt. Daarom kan er ook een pragmatische regeling worden getroffen met een bepaald voorbehoud. Is er na een bijvoorbeeld een polsbreuk een grotere kans op artrose op latere leeftijd? Dan kan het zijn dat de letselschade alvast pragmatisch wordt geregeld. Als er bijvoorbeeld binnen 10 jaar alsnog artrose optreedt, dan kan voor die extra letselschade nog een beroep worden gedaan op de verzekeraar. Een medisch adviseur kan namelijk een goede inschatting maken binnen welke termijn aanvullende klachten zouden kunnen optreden.

 

Het grootste deel van de letselclaims zijn definitieve regelingen, zonder enige vorm van voorbehoud. Behandeling door Letselhulpservice betekent dat u altijd de volledige schadevergoeding ontvangt en dat u van ons een professioneel advies in uw situatie krijgt. Wij zullen uiteraard nooit instemmen met een pragmatische regeling voor letselschade zonder uw akkoord. Meld uw letselschade kosteloos. Wij helpen u graag.

rechter

Kosteloos juridische hulp

Letselschade opgelopen door een ander? Wij bieden kosteloos juridische hulp. Zo krijgt u de schadevergoeding waarop u recht heeft.

Meld uw letselschade
Fietser aangereden

Als fietser aangereden?

Als u als fietser bent aangereden door een motorvoertuig, heeft u vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Bekijk hier uw rechten.

Lees meer