verband om hand

Wat te doen bij hersenletsel na een ongeval?

Hersenletsel na een ongeval kan variëren van een lichte hersenschudding tot een hersenbloeding. De impact op uw dagelijks leven kan groot zijn. Zowel emotioneel als lichamelijk. Het is in dit geval erg belangrijk dat u voldoende tijd neemt voor uw herstel. Niet alleen fysiek, maar ook om alles een plekje te kunnen geven. Wat u hiervoor het beste kan ondernemen? Wij zetten het kort voor u op een rijtje:

 

1. Breng een bezoek aan een arts

Ga na het ongeval direct naar de huisarts of het ziekenhuis en laat u goed onderzoeken. En houdt en/of krijgt u na een aantal weken/maanden weer klachten? Breng dan opnieuw een bezoek aan een arts. Het kan namelijk voorkomen dat de gevolgen van hersenletsel vaak pas later aan het licht komen.

 

2. Zoek hulp

Hersenletsel kan vaak voor lastige en moeilijke situaties zorgen. Voor u, maar ook voor uw naasten. Ga met uw revalidatie aan de slag, maar zoek ook hulp (wanneer nodig) om met de situatie om te gaan. Zo kan er ook voor hen ineens veel veranderen. Denk hierbij dan aan het praten met een buitenstaander, maar blijf vooral ook goed met elkaar praten.

 

3. Laat uw letselschade verhalen

Als u hersenletsel na een ongeval heeft opgelopen, gaat vaak de volledige focus naar het herstel en de verwerking. Toch is het belangrijk dat u uw letselschade laat verhalen op de tegenpartij, wanneer iemand anders aansprakelijk was voor het ongeval. Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar hersenletsel kan veel kosten met zich meebrengen. Denk aan ziekenhuis- en fysiobezoeken, reiskosten, misgelopen salaris of hulp in het huishouden. Maar u heeft ook vaak recht op smartengeld. Wij kunnen u helpen bij het verhalen van de schadevergoeding op de (verzekeraar van) aansprakelijke tegenpartij. Zo kunt u zich volledig focussen op uw herstel en krijgt u de schadevergoeding waar u recht op heeft.

 

Heeft u hersenletsel of andere letselschade opgelopen als gevolg van een ongeval? En was iemand anders hiervoor aansprakelijk? Meld dan uw letselschade en wij helpen u geheel kosteloos bij dit proces.

rechter

Kosteloos juridische hulp

Letselschade opgelopen door een ander? Wij bieden kosteloos juridische hulp. Zo krijgt u de schadevergoeding waarop u recht heeft.

Meld uw letselschade
Fietser aangereden

Als fietser aangereden?

Als u als fietser bent aangereden door een motorvoertuig, heeft u vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Bekijk hier uw rechten.

Lees meer