Wanneer heb ik recht op letselschadevergoeding?

Als u letselschade heeft opgelopen door een ongeval buiten uw schuld, dan heeft u vrijwel altijd recht op een letselschadevergoeding. Denk hierbij aan een aanrijding of een bedrijfsongeval. Bent u als passagier, fietser of voetganger aangereden door een auto of een ander motorvoertuig (bijvoorbeeld motor, vrachtwagen of bromfiets)? Dan heeft u vrijwel altijd recht op minimaal 50% letselschadevergoeding, ook bij een ongeval door eigen schuld. Letselhulpservice kan u helpen bij het verhalen van uw letselschade op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij.

Om uw letselschade voor u te kunnen verhalen, moet wel bewezen kunnen worden dat u letsel heeft opgelopen door de schuld van een ander. Vraag daarom altijd om de contactgegevens van de tegenpartij en indien mogelijk ook van getuigen. Aangereden door een motorvoertuig? Noteer dan ook het kenteken. Met een paar basisgegevens kunnen wij voor u uw letselschadevergoeding verhalen op de tegenpartij. Tip: verzamel ook extra bewijsmateriaal zoals foto’s van de schade. Dit kan ons helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Heeft u letsel opgelopen door de schuld van iemand anders? Meld uw letselschade in 1 minuut en wij gaan direct voor u aan de slag. Wij verhalen onze kosten voor de juridische hulp op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Dit heeft geen invloed op uw schadevergoeding.

Meld gratis uw letselschade