Aangereden

Aangereden

U heeft in veel gevallen recht op een schadevergoeding, wanneer u bent aangereden. Die schade kunt u gratis laten verhalen door ons. Zelfs als het een tijdje terug is. Maar hoe zit het precies en in welke situaties heeft u recht op een schadevergoeding? Welke kosten kunnen verhaald worden? Lees verder!

Hoe bent u aangereden?

Als fietser

Als fietser

Vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Zelfs bij een ongeluk door eigen schuld!

Lees meer

Als voetganger

Als voetganger

Minimaal 50% schadevergoeding bij een aanrijding, zelfs bij een eigen verkeersfout!

Lees meer

Als bestuurder of passagier

Als bestuurder of passagier

Aangereden in de auto? Vaak recht op schadevergoeding bij een aanrijding buiten uw schuld.

Lees meer

Als elektrische fietser

Als elektrische fietser

Langzamer dan 25 km/u? Ook bij een ongeluk door eigen schuld vrijwel altijd recht op schadevergoeding!

Lees meer

Gratis juridische hulp bij het verhalen van uw schade?

Gratis juridische hulp bij het verhalen van uw schade?

Aangereden? Wij helpen u graag en reageren snel!

Sterke en zwakke verkeersdeelnemers

Als fietser bent u in het verkeer een stuk kwetsbaarder dan een automobilist. De verkeerswet maakt daarom onderscheid tussen sterke en zwakke verkeersdeelnemers. Deze indeling heeft invloed op de aansprakelijkheid en de letselschadevergoeding bij een ongeval.

Sterke verkeersdeelnemers

Bestuurders van motorvoertuigen behoren tot de sterke verkeersdeelnemers. Hieronder vallen dus niet alleen automobilisten, maar ook bestuurders van motors, brommers en scooters.

Zwakke verkeersdeelnemers

Voetgangers en fietsers worden door hun kwetsbaarheid in het verkeer extra beschermd door de wet. Worden zij aangereden door een auto of een ander motorrijtuig, dan hebben ze altijd recht op minstens 50% schadevergoeding.

Door wie bent u aangereden?

Door een motorvoertuig aangereden

Door een motorvoertuig aangereden

Als zwakke verkeersdeelnemer aangereden door een auto of een ander motorvoertuig (bijvoorbeeld een scooter, motor of vrachtwagen)? Dan heeft u ook recht op een schadevergoeding wanneer uzelf de verkeersregels niet goed heeft nageleefd. Als sterke verkeersdeelnemer aangereden door een ander motorvoertuig? Dan bepaalt de verkeerssituatie wie aansprakelijk is voor het ongeval.

Door een fietser aangereden

Door een fietser aangereden

Bent u als zwakke verkeersdeelnemer (voetganger of fietser) aangereden door een fietser? Dan gelden de normale verkeersregels om te bepalen wie er aansprakelijk is voor het ongeluk. Een botsing tussen twee fietsers zorgt ook regelmatig voor letsel, zeker met de opkomst van de elektrische fiets.

Welke kosten kan ik laten verhalen als ik ben aangereden?

Wanneer u wordt aangereden, lopen de kosten al snel hoog op. Naast de materiƫle schade zoals een kapotte bril of smartphone, geldt dit vooral voor de letselschade die u oploopt door het ongeluk. Deze kosten kunt u door ons gratis laten verhalen. Tip: schrijf de gegevens van de tegenpartij op en waar mogelijk ook van getuigen. Verzamel ook extra bewijsmateriaal zoals foto's van de schade. Dit helpt ons met het verhalen van uw schade.

Aanrijding tijdje terug? Ook dan kunt u uw schade verhalen

Bent u vorig jaar aangereden door een auto of een ander motorvoertuig (bijvoorbeeld motor, bromfiets of vrachtwagen)? U kunt alsnog uw schade bij ons melden met terugwerkende kracht. Wettelijk gezien kan dit zelfs tot 5 jaar. Hierbij is het extra van belang dat u gegevens van de tegenpartij en bewijsmateriaal heeft verzameld. Dit kan ons helpen om alsnog uw schade voor u te verhalen.

Hoe kunnen wij gratis uw kosten verhalen?

Veel mensen weten niet dat de schade kosteloos verhaald kan worden op de tegenpartij! Wij verhalen onze kosten namelijk  op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Dit heeft geen invloed op uw schadevergoeding. Het enige wat u hoeft te doen is online uw schade melden via Letselhulpservice en wij zorgen voor de rest.

In 4 stappen uw schadevergoeding

1. Meld uw letselschade

1. Meld uw letselschade

Uw letselschade kan u telefonisch of online melden. Kies de manier die u prettig vindt. Uw melding is altijd vrijblijvend!

2. Onderzoek naar de toedracht

2. Onderzoek naar de toedracht

Wij checken op basis van de beschikbare informatie wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze check is uiteraard gratis!

3. Aansprakelijk stellen

3. Aansprakelijk stellen

Schatten wij in dat uw schade verhaalbaar is? Dan stellen wij de andere partij aansprakelijk. Ook onze behandeling kost u niets!

4. Ontvang uw vergoeding

4. Ontvang uw vergoeding

Samen met u brengen wij de gevolgen van het ongeval in kaart. Vervolgens claimen wij namens u een passende letselschadevergoeding.

 

Gratis juridische hulp?


Neem contact op