Aangereden en letselschade

Aangereden en letselschade

Bent u aangereden en gewond geraakt?

Als u wordt aangereden door een auto of andere weggebruiker, kunt u hierbij letsel oplopen. Dit kan variĆ«ren van lichte kneuzingen tot ernstige verwondingen en zelfs blijvend letsel. Wij kunnen u kosteloos helpen alle extra kosten en misgelopen inkomsten als gevolg van het ongeval te verhalen. Meld hier uw letselschade.

Hoe bent u aangereden?

Door een auto

Door een auto

Bent u buiten uw schuld om aangereden door een auto? Dan heeft u recht op vergoeding van uw schade. Op de fiets of lopend aangereden door een auto? Dan heeft u ook recht op een schadevergoeding wanneer uzelf de verkeersregels niet goed heeft nageleefd.

Door een brommer of scooter

Door een brommer of scooter

Wordt u door een brommer of scooter aangereden? Dan gelden dezelfde regels qua aansprakelijkheid en vergoeding als wanneer u aangereden wordt door een auto. Een brommer of scooter is namelijk een motorrijtuig en wordt in het verkeer gelijkgesteld aan bijvoorbeeld een auto.

Door een fietser

Door een fietser

Bent u op de fiets of als voetganger aangereden door een fietser? Dan gelden de normale verkeersregels om te bepalen wie er verantwoordelijk is voor het ongeluk. Een botsing tussen twee fietsers zorgt ook regelmatig voor letsel, zeker met de opkomst van de elektrische fiets.

Sterke en zwakke verkeersdeelnemers

Als fietser bent u in het verkeer een stuk kwetsbaarder dan een automobilist. De verkeerswet maakt daarom onderscheid tussen sterke en zwakke verkeersdeelnemers. Deze indeling heeft invloed op de aansprakelijkheid en de letselschadevergoeding bij een ongeval.

Sterke verkeersdeelnemers

Bestuurders van motorvoertuigen behoren tot de sterke verkeersdeelnemers. Hieronder vallen dus niet alleen automobilisten, maar ook bestuurders van motors, brommers en scooters. 

Zwakke verkeersdeelnemers

Voetgangers en fietsers worden door hun kwetsbaarheid in het verkeer extra beschermd door de wet. Worden zij aangereden door een auto of ander motorrijtuig, dan hebben ze altijd recht op minstens 50% schadevergoeding.

Letselschade? Wij helpen u kosteloos!


Meld direct uw letselschade