Persoon met laptop

Ik ben aangereden: wat moet ik doen?

Gepubliceerd op 09-08-2021
352 keer gelezen

Ben je aangereden en heb je letselschade opgelopen door een ander? Veel mensen weten niet precies wat zij dan moeten doen. Zo wordt er meestal gefocust op het herstel, maar wordt het recht op een schadevergoeding vaak vergeten. Wat je allemaal nog meer kan doen? Met dit handige stappenplan weet jij precies wat je moet doen als je aangereden bent.

 

Stap 1: Direct na het ongeval: breng jezelf in veiligheid

Als je bent aangereden, is het van groot belang dat jij jezelf en andere betrokkenen in veiligheid brengt. Ga zo snel mogelijk van de weg af als dat mogelijk is en zoek een veilig plek, zoals een berm of de stoep. Dit voorkomt nog meer gevaarlijke situaties. Bel ook 112 indien nodig, of laat dit voor je doen.

 

Stap 2: Verzamel bewijsmateriaal nadat je bent aangereden

Het is belangrijk dat je gegevens en bewijsmateriaal verzamelt nadat je bent aangereden. Of laat dit voor je regelen als jij hier zelf niet toe in staat bent. Vraag de contactgegevens van de tegenpartij en eventuele getuigen en schrijf het kenteken op. Ook slim om te doen als je bent aangereden: het schade-aanrijdingsformulier invullen en foto’s van de schade maken. Dit kan ons uiteindelijk helpen bij het verhalen van je schadevergoeding op de aansprakelijke tegenpartij.

 

Stap 3: Aangereden? Breng een bezoek aan de huisarts

Als je bent aangereden, kan je hierdoor letselschade oplopen. Wat je altijd moet doen: contact opnemen met de huisarts. Op de eerste plaats voor je eigen herstel en genezing. Maar dit is ook van belang voor het verhalen van je schade op de aansprakelijke tegenpartij. Doe dit ook wanneer het lichte klachten zijn waarvan je denkt dat ze vanzelf over zullen gaan. Het komt namelijk vaak voor dat klachten na enige tijd erger worden. Heb je na het ongeval gelijk contact met de huisarts gezocht dan kan later nog worden aangetoond dat jouw letselschade een gevolg is van het ongeval.

 

Stap 4: Schakel gratis juridische hulp in voor schadevergoeding

Na een aanrijding denk je vaak maar aan één ding: herstellen en alles een plekje geven. Helemaal begrijpelijk. Tóch is het ook belangrijk om aan een schadevergoeding te denken, als de tegenpartij aansprakelijk was voor de aanrijding. Zo kunnen er kosten verhaald worden waar je in eerste instantie niet aan had gedacht. Denk aan misgelopen inkomsten, zorgkosten (inclusief eigen risico) of smartengeld. Schakel hiervoor Letselhulpservice in. Wij kunnen je hier geheel kosteloos bij helpen. Wij zorgen ervoor dat je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt en helpen je in het gehele proces van A tot Z. Jij kan je hierdoor volledig focussen op je herstel. Natuurlijk was je liever helemaal niet aangereden, maar letselhulp kan het leed iets verlichten.

 

Aangereden? Vertel jouw verhaal

Ben je aangereden? Meld je letselschade online en blijf niet met je schade zitten. Wij luisteren naar je verhaal en helpen je geheel kosteloos met het regelen van je schadevergoeding.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij u door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Uw gegevens