‘Schade-aanrijdingsformulier fiets’ invullen: 5 tips!
Als u op de fiets wordt aangereden door een auto, is de kans op letselschade groot. Het is belangrijk om dan het schade-aanrijdingsformulier in te vullen, zelfs als u nergens last van heeft. Maar waar moet u rekening mee houden bij het invullen van het schade-aanrijdingsformulier? 5 tips!
Wat is een schade-aanrijdingsformulier?
Automobilisten krijgen altijd een schade-aanrijdingsformulier (SAF) wanneer zij hun auto hebben verzekerd. Dit formulier ligt bij de meesten in de auto. Als fietser heeft u vaak geen schadeformulier op zak. Het komt daarom vaak voor dat fietsers die zijn aangereden, het schade-aanrijdingsformulier van de automobilist moeten invullen. Op dit formulier kunt u aangeven welk letsel u heeft opgelopen. Hiermee kan - ook later - duidelijk worden gemaakt dat het letsel is ontstaan door het ongeval. Wanneer u als fietser bent aangereden, heeft u vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Meld uw letselschade en wij verhalen deze kosteloos voor u op de tegenpartij. Het ingevulde schade-aanrijdingsformulier helpt ons hierbij. Zie het als een stukje bewijsmateriaal voor uw letselschade.
1. Nergens last van? Vul alsnog het 'schade-aanrijdingsformulier fiets' in
Als u bent aangereden door een auto, ziet u niet altijd direct of er schade is. Dit geldt voor zowel schade aan uw spullen als voor uw letselschade. Zo kan het zijn dat u er thuis pas achter komt dat uw smartphone kapot is. Of u krijgt later pas lichamelijke klachten. Vul daarom altijd het schade-aanrijdingsformulier in. Hierop staan namelijk gegevens van de tegenpartij, eventuele getuigen en de beschrijving van de toedracht van het ongeluk. Deze informatie kan ons helpen om uw schade alsnog kosteloos voor u te verhalen.
2. Blauwe plekken of een beetje hoofdpijn? Schrijf het op
Heeft u ‘maar’ een paar blauwe plekken? Of voelt uw nek licht geïrriteerd? Hoe onschuldig het ook lijkt, het is belangrijk dat u ook licht letsel vermeldt op het schade-aanrijdingsformulier. Zo voorkomt u mogelijk een discussie over de vraag of de klachten een gevolg zijn van de aanrijding.
3. Valse naam? Check de gegevens van de tegenpartij
Helaas komt het nog wel eens voor dat de tegenpartij valse gegevens opschrijft bij het invullen van het aanrijdingsformulier. Check daarom waar mogelijk de gegevens van de tegenpartij door middel van een ID. Of controleer of het opgeschreven kenteken overeenkomt met de kentekenplaat op de auto. Zo voorkomt u dat u uiteindelijk met valse gegevens achterblijft. Wij kunnen uw letselschade namelijk makkelijker en sneller voor u verhalen wanneer er een aansprakelijke tegenpartij aangewezen kan worden.
4. Niet eens met de tegenpartij? Zet uw handtekening niet zomaar
U doet er verstandig aan om uw handtekening pas te zetten nadat de tegenpartij het formulier heeft ondertekend. Hierna kan het schade-aanrijdingsformulier in tweeën worden verdeeld en kunt u uw deel mee naar huis nemen. Thuis kunt u rustig de achterkant van het schade-aanrijdingsformulier invullen. De tegenpartij kan dan geen extra informatie meer toevoegen.
5. Verzamel extra bewijsmateriaal
Verzamel naast het schade-aanrijdingsformulier ook extra bewijsmateriaal. Denk hierbij aan foto’s van de schade. Verzamel zoveel mogelijk getuigen en noteer hun gegevens. Deze gegevens kunnen ons helpen bij het verhalen van uw schadevergoeding.
Schadeformulier fiets ingevuld en nu?
Schakel juridische hulp in van Letselhulpservice! Wij verhalen uw schadevergoeding gratis op de aansprakelijke tegenpartij. Onze kosten verhalen wij op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Dit heeft geen invloed op uw schadevergoeding. Het enige wat u hoeft te doen is online uw schade melden en wij zorgen voor de rest!