Fiets aangereden door auto

Aangereden als fietser door auto

Bent u als fietser aangereden door een auto? Dan heeft u vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Deze kunt u kosteloos laten verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Maar wat zijn precies uw rechten? En welke kosten kunt u laten verhalen? Lees snel verder.

Aangereden door auto?

Vul schadeformulier in

Rechten aanrijding fietser door auto

Auto met barst in ruit

Schuld automobilist? 100% schadevergoeding

Aangereden op de fiets door een auto? En kwam dit door een fout van de automobilist? Dan heeft u altijd 100% recht op een schadevergoeding. De automobilist is in deze situatie namelijk volledig aansprakelijk voor uw letselschade.

 

mensen die elkaar helpen

Beiden schuldig? 50% schadevergoeding

Wanneer zowel de fietser als automobilist schuldig is aan het ongeval, heeft de fietser recht op minimaal 50% schadevergoeding. Fietsers worden volgens de wet gezien als kwetsbare verkeersdeelnemers en worden extra beschermd in het verkeer ten opzichte van automobilisten.

Fietser aangereden

Schuld fietser? 50% schadevergoeding

Als fietser door eigen schuld aangereden door een auto? Dan heeft u recht op minimaal 50% schadevergoeding. Fietsers zijn wettelijk gezien kwetsbare verkeersdeelnemers en worden extra beschermd in het verkeer ten opzichte van automobilisten.

Online letselschadehulp aanvragen

Gratis juridische hulp

Als fietser aangereden door een auto? Wij helpen u gratis bij het verhalen van uw schadevergoeding.

Wat valt er onder de schadevergoeding?

Stel: u wordt als fietser aangereden door een auto, dan lopen de kosten al snel hoog op. Dat geldt niet alleen voor de materiële schade, zoals een kapotte fiets of kapotte kleding, maar zeker ook voor de lichamelijke klachten die u als fietser oploopt door het ongeval.

 

Voorbeeld schadevergoeding fietser

Let wel: het verschilt per situatie welke kosten u vergoed kunt krijgen, maar in de meeste gevallen is het meer dan u zou denken.

 

Schade aan fiets € 550
Schade aan mobiele telefoon € 325
Schade aan kleding € 150
Langere tijd niet kunnen werken € 3.000
Zorgkosten verplicht eigen risico € 385
Zorgkosten vrijwillig eigen risico € 500
Revalidatie; fysiotherapie € 700
Extra reiskosten € 200
Hulp huishoudelijke taken € 1.200
Smartengeld € 3.500
Totaal € 10.510
twee mensen fietsen

Linda werd op fiets aangereden door auto

Voor Linda het wist, was het al gebeurd. De automobilist knalde op haar fiets en dat had grote gevolgen. Op dat moment wist Linda niet was ze moest doen. Gelukkig kreeg ze hulp. 

Aangereden als fietser door auto: let hierop

Uw gezondheid is altijd het belangrijkste. Zorg dat u medische zorg krijgt of laat omstanders dit regelen. Wanneer u op de fiets bent aangereden door een automobilist, noteer dan de contactgegevens en het kenteken. Met een paar basisgegevens kunnen wij uw schadevergoeding verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Daarnaast is het verstandig om bewijsmateriaal, zoals foto's van de schade, te verzamelen. Reed de auto door? Laat dit dan weten bij de politie en probeer binnen 14 dagen de gegevens van de automobilist te achterhalen. Dit kan middels getuigenverklaringen. Op deze manier kunnen wij eventueel alsnog uw schade voor u verhalen.

 

Aanrijding fiets met auto al tijdje terug? Schade alsnog te verhalen

Bent u 2 jaar geleden op de fiets aangereden door een auto? Ook dan kunt u nog uw letselschade bij ons melden. Geef hierbij wel alle gegevens van de tegenpartij en het bewijsmateriaal aan ons door. Met deze informatie kunnen wij alsnog uw schade voor u verhalen, ook al was de aanrijding tussen de fiets en auto een tijdje terug. 

 

Tip: laat gratis uw letselschade verhalen

Uw letselschade kunnen wij kosteloos verhalen op de tegenpartij. Hiervoor hoeft u alleen online uw schade te melden. Wij regelen de rest.

In 4 stappen uw schadevergoeding

mensen die elkaar helpen

1. Meld uw letselschade

Uw letselschade kan u telefonisch of online melden. Kies de manier die u prettig vindt. Uw melding is altijd vrijblijvend!

onderzoek

2. Toedrachtsonderzoek

Wij checken op basis van de beschikbare informatie wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze check is uiteraard gratis!

rechter

3. Aansprakelijk stellen

Schatten wij in dat uw schade verhaalbaar is? Dan stellen wij de andere partij aansprakelijk. Ook onze behandeling kost u niets!

euroteken

4. Ontvang vergoeding

Samen met u brengen wij de gevolgen van het ongeval in kaart. Vervolgens claimen wij namens u een passende letselschadevergoeding.

vrouw schudt handen

Klanten zeer tevreden

Door de jaren heen hebben we veel mensen geholpen aan een passende schadevergoeding.

Gratis juridische hulp

Direct melden

Vul het 'schadeformulier fiets auto' in. Wij helpen u graag.

Let op: om uw letselschade te kunnen verhalen hebben we de gegevens van de tegenpartij nodig óf het ongeval moet gemeld zijn bij de politie. U kunt wel alvast uw gegevens sturen, dan nemen wij contact met u op.

Uw gegevens