Verjaring van letselschade na aanrijding voorkomen: 4 tips
Heeft u letselschade opgelopen door een aanrijding buiten uw schuld? Wacht niet te lang en stel de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk. Anders loopt u het risico op verjaring van letselschade. Wat het precies is en hoe u dit kan voorkomen? 4 tips!
Wat is verjaring van letselschade na een aanrijding?
Wanneer u bent aangereden, moet u de verzekeraar van de tegenpartij binnen een bepaald termijn aansprakelijk stellen. Na deze termijn heeft u geen recht meer op schadevergoeding. Aangereden door een fietser? Dan moet u de verzekeraar van de tegenpartij binnen 5 jaar aansprakelijk stellen. Aangereden door een auto of een ander motorvoertuig (bijvoorbeeld scooter of bromfiets)? Dan moet u dit binnen 3 jaar doen. Na 5 jaar verjaart de vordering op de aansprakelijke (tegenpartij) zelf.
Tips om verjaring van letselschade na aanrijding te voorkomen
1. Aanrijding? Onderneem direct actie
Letselschade opgelopen door een aanrijding? Onderneem direct actie en stuur gelijk een aangetekende aansprakelijkheidsstelling naar de tegenpartij of diens verzekeraar. Of nog slimmer: laat het verhalen door Letselhulpservice. Over het algemeen geldt: hoe sneller u uw schade meldt, hoe makkelijker het is om uw letselschade te claimen op de aansprakelijke tegenpartij of diens verzekeraar.
2. Stel verjaring letselschade uit
Verjaring bij letselschade kan gestuit, oftewel uitgesteld worden door een stuitingsbrief te versturen. Wacht niet tot uw verjaringstermijn bijna is verlopen, maar prik een vaste datum in uw agenda en stuur deze brief jaarlijks op. Hiermee voorkomt u dat u zich vergist in de datum van de verjaring van uw letselschade en dat u hierdoor uw schadevergoeding misloopt.
3. Brief versturen? Doe dit aangetekend
Stel: u heeft netjes een stuitingsbrief gestuurd naar de aansprakelijke tegenpartij, maar deze beweert de brief niet te hebben ontvangen. Als u niet kunt aantonen dat de tegenpartij deze wél heeft ontvangen, heeft u kans op verjaring van letselschade. Stuur uw brieven daarom altijd aangetekend op. Hierdoor heeft u altijd bewijs dat u de brief heeft verzonden en dat deze is ontvangen door de aansprakelijke tegenpartij.
4. Schakel gratis juridische hulp in
De allerbeste tip die wij u kunnen geven om verjaring van letselschade na een aanrijding te voorkomen, is deze. Laat uw letselschade gratis door Letselhulpservice verhalen op de tegenpartij. Ook houden wij voor u in de gaten wanneer eventueel een stuitingsbrief moet worden verzonden. Deze verzenden wij ook voor u als dit nodig is. Meld uw letselschade in 1 minuut en wij gaan direct voor u aan de slag.