wielrenner

Wielrenongeluk: aangereden als wielrenner en nu?

Bent u aangereden als wielrenner? Dan heeft u mogelijk letsel opgelopen. In veel gevallen heeft u recht op een schadevergoeding, ook bij eigen schuld. Hier kunnen wij u gratis bij helpen. Lees hier hoe het zit en welke kosten u kunt laten verhalen.

Letselschade door een ander?

Meld letselschade

Wielrenner ongeluk: 3 situaties

Auto met barst in ruit

Aangereden door een auto

Wordt u op uw wielrenfiets aangereden door een motorvoertuig (vb. auto, vrachtwagen of motor)? Dan is de kans op letselschade groot. Als zwakke verkeersdeelnemer bent u extra beschermd in het verkeer. Daarom heeft u meer rechten, waardoor u in bijna alle gevallen in aanmerking komt voor een schadevergoeding. De rechten zijn wettelijk bepaald.

Scooter aangereden

Aangereden door een scooter

Stel: u zit op de wielrenfiets en een scooter rijdt u van achteren aan. Dan kunt u lelijk ten val komen en de gevolgen kunnen groot zijn voor u. Ook een scooter wordt gezien als een motorvoertuig, waardoor dezelfde regels gelden als bij een auto. Wanneer u als wielrenner wordt aangereden door een scooter of brommer, heeft u daarom vrijwel altijd recht op een schadevergoeding.

Fietser aangereden

Aangereden door een fietser

Als wielrenner aangereden door een fietser of een andere wielrenner? Dan bepaalt de verkeerssituatie de aansprakelijkheid en letselschadevergoeding. Had u voorrang, maar kreeg u deze niet? Dan kunt u de opgelopen letselschade laten verhalen op de andere fietser.

 

laptop en telefoon

Gratis juridische hulp na uw wielrenongeluk?

Bent u aangereden als wielrenner? Wij helpen u graag! Er is vrijwel altijd een schadevergoeding mogelijk.

Als wielrenner betrokken bij een ongeluk: waar heeft u recht op?

Als u bent aangereden als wielrenner, heeft u vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Omdat u hierbij ernstig gewond kan raken, kunnen de kosten hoog oplopen. Dit geldt voor zowel schade aan uw fiets of helm, als voor de lichamelijke verwondingen die u oploopt bij een wielrenongeluk.

 

Voorbeeld schadevergoeding bij ‘ongeval wielrenner’

 

Schade aan fiets

€ 550

Schade aan mobiele telefoon

€ 325

Schade aan kleding

€ 150

Langere tijd niet kunnen werken

€ 3.000

Zorgkosten verplicht eigen risico

€ 385

Zorgkosten vrijwillig eigen risico

€ 500

Revalidatie; fysiotherapie

€ 700

Extra reiskosten

€ 200

Hulp huishoudelijke taken

€ 1.200

Smartengeld

€ 3.500

Totaal € 10.510

 

wielrenner

Rechten schadevergoeding wielrenongeluk

  • Bestuurder motorvoertuig schuldig? 100% vergoeding voor u.
  • Bent u schuldig aan het wielrenongeluk? Toch minimaal 50% vergoeding voor u.
  • Beiden even schuldig? Dan 50-100% vergoeding voor u.
  • Wielrenner 13 jaar of jonger? Dan altijd 100% vergoeding
  • ongeacht schuld.

Verzamel bewijsmateriaal

Breng uzelf allereerst in veiligheid als u als wielrenner bent aangereden. Zorg ervoor dat u medische zorg krijgt of laat dit voor u regelen. Noteer daarna de gegevens van de tegenpartij en eventuele getuigen (of laat het noteren). Tip: verzamel ook extra bewijsmateriaal, zoals foto’s van de schade. Met een paar basisgegevens kunnen wij uw schadevergoeding voor u verhalen. Is de dader doorgereden? Meld uw ‘wielrenner ongeval’ bij de politie en probeer binnen 14 dagen de gegevens van de tegenpartij te achterhalen. Alleen dan kunnen wij eventueel nog uw schade voor u verhalen.

 

Wielrenongeluk tijdje terug? Laat uw schadevergoeding alsnog verhalen

Ook als u een tijdje geleden betrokken was bij een wielrenongeluk, heeft u recht op een schadevergoeding. Deze kunnen wij wettelijk gezien tot 5 jaar terug voor u verhalen. Het is hierbij wel extra belangrijk dat u bewijsmateriaal heeft verzameld. Dan kunnen wij u beter van dienst zijn.

 

Tip: laat uw schadevergoeding gratis voor u verhalen

Wij kunnen u gratis helpen met het verhalen van uw schadevergoeding. Zo verhalen wij onze kosten, naast uw schadevergoeding, op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Dit heeft geen invloed op uw schadevergoeding. Het enige wat u hoeft te doen is online uw schade melden van uw wielrenongeluk. Wij gaan direct voor u aan de slag!

In 4 stappen uw schadevergoeding

mensen die elkaar helpen

1. Meld uw letselschade

Uw letselschade kan u telefonisch of online melden. Kies de manier die u prettig vindt. Uw melding is altijd vrijblijvend!

onderzoek

2. Toedrachtsonderzoek

Wij checken op basis van de beschikbare informatie wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze check is uiteraard gratis!

rechter

3. Aansprakelijk stellen

Schatten wij in dat uw schade verhaalbaar is? Dan stellen wij de andere partij aansprakelijk. Ook onze behandeling kost u niets!

euroteken

4. Ontvang vergoeding

Samen met u brengen wij de gevolgen van het ongeval in kaart. Vervolgens claimen wij namens u een passende letselschadevergoeding.

vrouw schudt handen

Klanten zeer tevreden

Door de jaren heen hebben we veel mensen geholpen aan een passende schadevergoeding.

Gratis juridische hulp?

Neem contact op

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij u door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Uw gegevens